Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Повстання. З-під правлячої верхівки в Івано-Франківську намагається вирватися приміське село

Замість анонсованих громадських слухань про приєднання до Івано-Франківська 22 (!) населених пунктів сьогодні на Водохреща, 19 січня, в актовому залі СШ №25 відбулося зібрання щодо бажання села Вовчинці від’єднатися від Івано-Франківської міської ради та утворити із сусідніми селами свою окрему незалежну із самостійним бюджетом ОТГ. Метою присутніх у залі депутатів, які поспіхом зорганізували це громадське слухання, було випередити завтрашні, 20 січня, збори у Вовчинцях сільської громади, яка хоче втекти з під “ярма” міської влади, представленої свободівською більшістю на чолі з міським головою Русланом Марцінківим.

Воно й не дивно, що присутні у залі свободівці намагалися в будь-який спосіб завадити такому прояву “сепаратизму” села, підпорядкованого місту, і в чиї землі уже запустили руки місцеві будівельні компанії. Адже такий вчинок може вселити дух сепаратизму в інші прилеглі “васальні” села, остаточно відбити бажання приєднуватися до міста у вищезгаданих 22 населених пунктів та нанести непоправного удару по партійному іміджу правлячої в Івано-Франківську верхівки напередодні місцевих виборів 2020 року.

Жодний сільський голова із заявлених 22 населених пунктів на дані громадські збори не завітали…

Тому мер міста Марцінків вважає, що вихід с. Вовчинці з Івано-Франківської міської ради створить чимало проблем для його жителів. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Зараз перед громадою села Вовчинця стоїть вибір: залишитись з містом чи від’єднатись. Адже вже завтра о 10:30 в будинку культури сільська рада збирає громадські слухання щодо створення Вовчинецької ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИГеополітичні виміри децентралізації України

Чимало людей бачить своє майбутнє лише в складі Франківська. І це очевидно! Бо ті переваги, які дає місто – якісна освіта, медицина, адміністративні, транспортні та інші послуги – не викликають жодних сумнівів.

Щоб почути думку громади, сьогодні скликали збори в ЗОШ 25. Я радий, що багато підтримує мою позицію: село має лишитись з містом!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це люди різного віку: молодь, чиї діти втратять можливість навчатись в міських школах і садках; пенсіонери, які після від’єднання не зможуть безкоштовного їздити в громадському транспорті й лікуватись в місті; усі, хто стурбований низкою важливих питань. Не випадково, адже від’єднання села від міста потягне за собою вервицю змін, до яких люди не готові.

Ті виклики, які зараз стоять перед нашим містом в часі децентралізації, безумовно спрямовані на пошук населених пунктів, що в перспективі увійшли б до Івано-Франківської ОТГ. Та зараз завдання #1 – зберегти Вовчинець, Крихівці, Угорники, Микитинці, Хриплин як окремі адміністративні одиниці в складі Івано-Франківської міської ради. І тут моя позиція принципова – 5 приміських сіл мають лишатись з містом!», – написав Руслан Марцінків і поділився фото зі слухань.50271442_2139100609446343_1803636636525789184_n(1)

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності