Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Пожежа на “Азовсталі”: очевидці показують відео, а прес-служба заперечує…

Вчора, 17 березня, у Маріуполі загорівся металургійний комбінат Азовсталь. “Видно спалахи та лунає гуркіт”, – написали в соцмережах очевидці та виклали з десяток різних фото та відео, знятих на місці події.

“Видно спалахи та лунає гуркіт”: У Маріуполі горить металургійний комбінат “Азовсталь”

Масштабна пожежа сталася на меткомбінаті Азовсталь у Маріуполі. Стовп диму та полум’я на території комбінату було видно з великої відстані.

За словами маріупольців, пожежа могла виникнути між мартенівським цехом і доменним. Можливо, горить трансформатор.

Пожежа супроводжується гучним гуркотом. Також час від часу видно спалахи.

Згідно з повідомленнями у соціальних мережах, вогонь видно з різних районів міста.

“Вогонь і стовп диму над МК Азовсталь”, – підписав відео маріупольський сайт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще одне відео виклав користувач Дмитро Чичера.

“На Азовсталі щось відбувається”, – підписав він опубліковані кадри.

Причина пожежі та деталі з’ясовуються.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Вогонь супроводжується гуркотом і періодичними спалахами. У соцмережах повідомляють, що полум’я видно з різних районів міста”, – пише видання.

Разом з тим, заступник начальника відділу по роботі зі ЗМІ та громадськістю ДСНС України в Донецькій області Віктор Серомах у коментарі для ЗМІ всупереч наявним відео та фотографіям спростував інформацію про пожежу на меткомбінаті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Станом на 20:00 ніякої пожежі немає, це технологічний процес“, – сказав він.

Пізніше в прес-службі “Метінвесту” повідомили, що “заграва в небі над “Азовсталлю” – наслідок звичайного зливу шлаку, а не пожежа”.

За інформацією “Метінвесту”, у неділю з 18:00 до 19:00 на меткомбінаті “Азовсталь” проводився щоденний слив попутних продуктів виробництва – шлаку.

Ця процедура обов’язкова у виробництві і не несе підвищеного навантаження на навколишнє середовище. Сьогодні, 17 березня, з 18 до 19 години проводився злив на трьох ділянках. З огляду на те, що час доби темний, утворилося яскраве світіння, яке могли бачити мешканці міста і видали в соціальних мережах відео з необґрунтованими коментарями, що нібито на підприємстві сталася пожежа. Офіційно заявляємо, що це абсолютно штатна, контрольована ситуація. Ніякої пожежі, вибухів і надзвичайних ситуацій на підприємстві немає“, – заявили в прес-службі Метінвесту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності