Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Про шкідливість читання стрічок новин у соцмережах попередили українців

Тривалий перегляд гаджетів в темну пору року, а також читання стрічки новин, що рухається, призводить до перенапруження очей, яке, у свою чергу, може викликати перевтому, головний біль, нудоту тощо.

«Всі ці гаджети не пристосовані для того, щоб дивитись у них вночі – вони розраховані на те, щоб дивитись на них або вдень, або з освітленням, оскільки йде контраст, то відбувається напруження очей. Крім того, мова йде про те, що сама стрічка біжить. Книжку ми поступово прочитали, а потім перегортаємо сторінку, а тут ми просто проганяємо текст, і маємо зосереджуватись на кожній стрічці, яка, до того ж рухається, що спричиняє перенапруження очного м’яза», – повідомив завідувач кафедри офтальмології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика Сергій Риков в коментарі для ЗМІ.22-695x521

Як порадив медик, краще на гаджеті так само, як і у звичайній книжці, – спочатку прочитати сторінку, а потім перегорнути її і читати далі, ніж постійно рухатись за стрічкою. При цьому він додав, що тривале напруження очей може призвести до перевтоми, офтальмологічних, неврологічних проявів – це і втома і відсутність бажання читати, а може бути й нудота, найчастіше – головний біль.

Нагадаємо, офтальмолог повідомив, яке освітлення шкодить зору, а яке є комфортним для очей. Так, найкращим є світло з жовтим фільтром, а найбільш шкідливе для людини – з білим. Адже біле світло викликає перенапруження.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності