Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Рівень безробіття в Україні спадає, дякуючи чому?

Нещодавно газета “ЗЛ” повідомляла, що на даний час за рік безвізом скористалося понад півмільйона громадян України, а також писала, що переважно українці надають перевагу працювати закордоном по робочих візах. Принаймні там, де їх можна без проблем отримати.

Так за тільки в Польщі на сьогоднішній день тільки офіційно працює понад півторамільйона українських громадян (ще півмільйона можуть працювати і неофіційно), ще кілка десятків тисяч працюють за польськими робочими візами в інших державах ЄС і т.д.

А станом на 1 червня 2018 року у Державній службі зайнятості було зареєстровано 316 тисяч безробітних, що на 10,8 тисяч менше, ніж місяцем раніше. Водночас офіційний рівень безробіття зберігся на рівні 1,2%, повідомляється на сайті Державної служби статистики.

Кількість вакансій у травні склала 86,2 тисяч – по чотири людини на одну вакансію. Середній розмір допомоги на одного безробітного становить 2426 гривень. А середня заробітна плата, до якої мало хто дотягує, становить 7 100 гривень (265 доларів США) на місяць у порівнянні з 3500 злотими (1046 доларів) у тій же Польщі…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тому, не дивно, що за даними сайту ukrainianpeopleleaks.com,  кожні 30 секунд один українець їде на закордонні заробітки.

Починаючи з 20 лютого за кордон виїхали 246 тисяч громадян, заявляють ЗМІ, посилаючись на слова глави МЗС Павла Клімкіна, про те, що Україну покидають більш ніж 100 тисяч українців щомісяця.

“Справа у тому, що міграція наша, вона дуже неоднорідна. Величезна маса людей виїжджає на тимчасову роботу, сезонну роботу. І виїхавши на 2-3 місяці, вони потім повертаються. Їдуть інші. І такий круговорот, якщо взяти масу людей, яка задіяна в міграції, то їх досить велика кількість. Але постійно за кордоном знаходиться 3 мільйона 200 тисяч осіб”, – пояснює ситуацію міністр соцполітики Андрій Рева.

А ось за даними Міжнародної організації з міграції, 12% українців знайшли закордонну зайнятість або мають це в планах. Довгострокова картина також викликає занепокоєння: ООН вбачає зниження населення до 36,4 мільйонів з 44,2 мільйона до 2050 року, хоча офіційно уже давно ніхто не перераховував кількість населення, яке залишилося в Україні…

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності