Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Україна погодилася на захоплення землі «Монсанто» в обмін на кредит від МВФ

Справжній інтелігент ніколи не скаже: «Як була дурою-дурепою, так нею і залишилася». Він скаже: «Час над нею не владний»… Світовий Банк і МВФ допомагають Біотех вести війну на Україні. Можете бути впевненими, що те, що відбувається в Україні, тепер глибоко прив’язане до інтересів корпорацій «Монсанто», «Доу», «Байєра», та інших великих гравців на ринку шкідницького сільського господарства (ГМО).

«Монсанто» в Україні має офіс. Це, звичайно, не обвинувальний вирок, але це нічим не відрізняється від звички США влаштовувати військові бази там, де вони хочуть роздобути політичний контроль. Відкриття офісу збіглося з захопленням земель і з позиками від МВФ та Світового Банку для однієї з найбільш ненависних у світі корпорацій – на придбання активів для Біотех.

Спочатку, в цій країні була заборона на приватне землеволодіння – але тепер вона скасована, «саме вчасно» для того, щоб Монсанто проклала собі дорогу на Україну.

Насправді, невеликий політичний маневр з боку МВФ дав Україні 17-мільярдну позику, – але тільки з умовою, що вони відкриються для біотехнологічної обробки землі та для продажу з боку «Монсанто» шкідницьких культур і хімікатів, – щоб зруйнувати сільгоспземлі, що вважаються одними з найбільш недоторканих в Європі. У таких ділків у сфері обладнання для біотехнологій як, наприклад, Deere, тепер буде, разом з виробниками насіння Дюпонт і Монсанто, справжнє свято.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під виглядом «допомоги», зроблена заявка на великі земельні багатства України. А це – третій за розмірами світовий експортер кукурудзи і п’ятий за розмірами експортер пшениці. В України є глибокі та насичені чорноземи, на яких може рости практично все, що завгодно, і є можливість виробляти великі обсяги генномодифікованих зернових культур, що і змушує біотех кинутися на їх придбання.

Як повідомляє «Ecologist», з посиланням на Інститут Окленда: «В той час як Україна не дозволяла використання генетично модифікованих організмів (ГМО) в сільському господарстві, стаття 404 договору ЄС, що відноситься до сільського господарства, включає в себе положення, яке в цілому залишилося непоміченим: серед іншого вона вказує, що обидві сторони будуть співпрацювати в розширенні використання біотехнологій.

Не існує жодних сумнівів, що це положення відповідає очікуванням АПК. Як зауважив Майкл Кокс, директор з досліджень інвестиційного банку «Piper Jaffray»: «Україна і, більш широко, Східна Європа, є одним з найбільш перспективних ринків зростання для гіганта у сфері фермерського обладнання Deere, а також виробників насіння Monsanto і DuPont».

Ця нація була житницею Європи – а тепер, як акт біо-війни, вона перетвориться на пустелю, як і безліч американських сільськогосподарських угідь, через рясні розпилення гербіцидів, виснаження ґрунтів, і в цілому порушення найдосконалішої екосистеми.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Метою державних установ США є підтримка захоплення України для біотехнологічних інтересів (у числі інших стратегій, пов’язаних з кабалістичною банківською системою, що руйнується, від якої Росія, наприклад, відмовляється у світлі нових угод по БРІКС і створення власної платіжної системи під назвою SWIFT).

Це дуже походить на настільки бажане біотех придбання земель в Африці.

Українська війна має безліч граней, ще не виставлених напоказ для широкої публіки, – і будьте впевнені, що руки біотеху теж засунуті в цей горезвісний шматок кукурудзяного ГМО-пирога.

За матеріалами Христини Сарич

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

P. S. Більш детальну інформацію про корпорацію «Монсато» та ін. і їх загрозу для української екології читайте у «ЗЛ»
№  18(96) від 21.05.2015 р.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності