Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

До 300 тис. закарпатців отримали угорські паспорти, – прокуратура

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що понад 10% населення Закарпаття, або навіть до 300 тисяч мешканців регіону (близько 25%) мають угорське громадянство.ugors_pas

«Відносно угорців в Закарпатті — ці цифри обраховуються до 10% населення Закарпаття. Порахуйте, скільки це є — більше 1,2 мільйона проживають на території Закарпаття, от більше 120 тисяч, а за опрацьованими нами даними — до 300 тисяч громадян України отримали угорські паспорти» , — сказав Матіос.

Однак, яким методом було зібрано ці дані та точні цифри він розкривати відмовився.

Нагадаємо, у вересні в ЗМІ був опублікований відеозапис таємної роздачі угорських паспортів українцям в консульстві Угорщини у місті Берегово Закарпатської області. Пізніше угорські паспорти також були знайдені у кількох закарпатських чиновників і депутатів. Це спричинило дипломатичний скандал і суттєво загострило офіційні відносини між державами.

Нещодавно у президента Володимира Зеленського засудили поїздку глави МЗС Угорщини на Закарпаття. А МЗС України звернувся до СБУ через карту із угорським Закарпаттям.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомлялось, Угорщина запланувала культурну експансію на Закарпатті та виділить на це 2,5 мільярди форинтів (понад 7,5 мільйона євро).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності