Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Безвідсоткові кредити на проекти «зеленої» енергетики в Україні надаватиме Данія

Україна та Данія підписали угоду, відповідно до якої данська урядова організація Danida Business Finance надаватиме безвідсоткові кредити на реалізацію проектів з відновлювальної енергетики, енергоефективності, водопостачання та очищення води в Україні.danija_more_viter_energetyka_51685237_epa

Зазначається, що в межах такої угоди, Данія видаватиме безвідсоткові кредити в доларах або євро, які будуть покривати 100% вартості проекту з відновлювальної енергетики, енергоефективності або очищення води.

«Підписання цієї Угоди — результат тривалої, кропіткої роботи обох сторін. Співпраця з данськими партнерами дозволить нам ефективно залучати кошти для реалізації нових проектів, спрямованих на забезпечення сталого розвитку та економічного зростання. Такий крок, безумовно, розширює горизонти інвестиційних можливостей для України», — заявила міністерка фінансів України Оксана Маркарова.

Зазначається, що відсотки за кредитами буде компенсувати уряд Данії, а строк погашення таких кредитів може складати до 10 років. При цьому, за умовами програми, позика може покривати до 100% вартості проекту.

За підсумками 2018 року у проекти відновлювальної енергетики інвестували 500 мільйонів євро.

Раніше повідомлялось, що норвезькі інвестори розпочали енергетичний проект з відновлювальної енергетики в Україні. Зокрема, на межі з Кримом збудують найбільшу вітроелектростанцію України «Сиваш». До фінансування проекту долучився ЄБРР. Загальна вартість проектів з відновлювальної енергетики, які норвезький бізнес планує реалізувати в Україні складає близько 1 мільярда євро.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше зазначалось, що у 2018 році в Україні встановили втричі більше нових електростанцій, що генерують електрику з відновлювальних джерел.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності