Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Іноземці не матимуть дозволу купівлі землі в Україні, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський виступає проти дозволу купівлі землі іноземцями.
Про це президент заявив під час виступу на конференції з реформи управління земельними відносинами.o_1dhr095pj1plalea1k7i1v8hr1dbo
Хочу розвіяти кілька міфів. Перше – земля належить українцям. У моделі, яку пропонуємо ми з урядом, купувати або продавати землю зможуть лише українські громадяни або українські компанії. Страшилки про китайців, арабів чи інопланетян, які вивезуть нашу землю вагонами, – це маячня“.
Зеленський зазначив, що земля належить громадянам і в них має з’явиться повноцінне право власності на свою землю.
Це право володіти, право користуватися і право розпоряджатися своєю землею. Інакше це, вибачте, починається Радянський Союз, починається совок, коли наші громадяни отримали ніби свої квартири, але не могли їх продавати легально. Це неправильно. Що з’явилося в результаті – незаконні сірі схеми і махінації”, – наголосив Зеленський.
Президент зазначив, що за 18 років із 7 мільйонів українців, які володіють землею, один мільйон померли, так і не отримавши від держави шансу стати господарем своєї землі.
Наостанок, список країн, де немає ринку землі. Це Північна Корея, Таджикистан, Венесуела, Куба, Конго, Україна, вітаю“, – заявив президент.
Завдання лише одне – знайти оптимальну модель, від якої виграють прості українці“, – підсумував президент.

Під час свого виступу на конференції щодо реформи управління земельними відносинами «Земля як фактор розвитку українського села» прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, ринок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 року.

Він зазначив, що ринок землі буде відкриватися поступово, оскільки так радять фахівці.

Прем’єр-міністр запевнив, що українські орендарі матимуть першочергове право купити землю.

За його словами, цей ринок має бути зручним не для спекулянтів, а для тих, хто реально працює на землі. Прем’єр-міністр зазначив, що на прозорих торгах можна буде придбати як державну, так і комунальну землю, але головна умова – земля має належати українським громадянам та українським компаніям.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас він зазначив, що нині на українській землі працюють іноземні компанії. «І я зараз не бачу підстав виганяти іноземного інвестора», – додав глава уряду.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності