Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

ВОДІЙСЬКІ ПРАВА «НА ТРАКТОР» – $ СКІЛЬКИ?
Правоохоронці спіймали на одержанні неправомірної вигоди заступника директора районного відділення Івано-Франківського державного навчально-курсового комбінату.
Встановлено, що службовець вимагав та одержав 1000 гривень за видачу двох посвідчень трактористів-машиністів без проходження відповідного навчання та обов’язкової здачі теоретичного і практичного іспиту, пише АП.
Під час передачі коштів його було викрито працівниками прокуратури та міліції. За цим фактом розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування триває.

ПРИКАРПАТСЬКА НАРКОЛАБОРАТОРІЯ
В черговий раз виготовивши у себе вдома психотропну речовину, громадянин збув амфетамін покупцеві, після чого був затриманий працівниками ВБНОН УМВС.
Під час санкціонованого обшуку правоохоронцями було вилучено лабораторне обладнання, за допомогою якого чоловік виготовляв амфетамін: колби, холодильник, пробірки, товкач, мірні склянки, гумові рукавички, прекурсор сірчаної кислоти, реактиви, фольга, білий порошок невідомого походження та близько 200 г наркотичної речовини – марихуани.
Виявлене лабораторне обладнання та реактиви зловмисник купляв на підприємствах, які займаються торгівлею медичними виробами та реактивами, а також у торгових точках, які реалізують побутову хімію, про що свідчать копії видаткових документів, які були вилучені працівниками міліції. Окрім того, окремі предмети до лабораторії він замовляв через Інтернет.
За дані діяння відносно правопорушника СВ Івано-Франківського МВ УМВС відкрито кримінальне провадження за ст. 307 та 313 ККУ. Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України. До речі, у 2013 році він уже затримувався працівниками ВБНОН за збут амфетаміну та просидів у в’язниці 6 місяців, після чого суд постановив йому іспитовий строк 3 роки. Тепер на умовний термін чоловікові розраховувати не доведеться.

МВС почало розслідування 11 фактів підкупу виборців

ПРИКАРПАТСЬКИХ «ГРЕЧКОСІЇВ» ОМИНЕ?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

50 кримінальних справ відкриті в рамках передвиборчої кампанії, з них 11 кримінальних проваджень відкриті за злочинами, пов’язаними з підкупом виборців. Про це повідомляє прес-служба МВС.

11 кримінальних проваджень відкриті за злочинами, пов’язаними з підкупом виборців. 5 таких злочинів зафіксовано в Харківській області, 3 – у Запоріжжі, ще по одному – в Одеській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Зловмисникам, які намагалися підкупити виборців, може загрожувати кримінальна відповідальність у тому випадку, якщо вартість товарів, якими намагалися підкупити виборців, перевищує 50 грн. Якщо ця сума не перевищує 50 грн, зловмисникам загрожує адміністративна відповідальність. При притягнення до адміністративної відповідальності зловмиснику загрожує штраф, у разі залучення до кримінальної відповідальності – обмеження волі на строк від 2 до 5 років або ж позбавлення волі на цей же строк з позбавленням права обіймати певні посади на строк від двох до трьох років.
Всього в Єдиному реєстрі з 28 серпня по 10 жовтня 2014 зареєстровані 177 заяв про кримінальні правопорушення та інші події, пов’язані з виборами.

На пленарному засіданні 14 жовтня Верховна Рада розгляне проект закону, який передбачає відповідальність за продаж голосу на виборах. Про це днями на брифінгу повідомив радник глави МВС Антон Геращенко.
Він зазначив, що відповідний проект закону був розроблений МВС навесні 2014 року. «Планується внесення даного законопроекту на пленарному засіданні, яке буде 14 числа. Сподіваємося, що народні депутати підтримають пропозицію Міністерства внутрішніх справ і проголосують за посилення покарання за порушення на виборах», – сказав він.
Геращенко наголосив, що пропонується ввести відповідальність за готовність виборця продавати свій голос. При цьому за основу взята практика європейських країн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«У Німеччині, Швейцарії, Австрії існує кримінальне покарання за те, що виборець готовий продавати свій голос будь-кому. Таким чином, вводиться відповідальність виборця. Ми запропонували досить щадний варіант – це кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 3100 до 5400 гривень, що відповідає певній кількості мінімумів заробітної плати», – додав він.

До теми, слід зауважити, що подібної вище описаної практики порушення виборчого законодавства України, щодо відкритого чи прихованого підкупу виборців вдаються окремі кандидати-мажоритарники по окремих одномандатних виборчих округах і зокрема в Галичині. Зокрема чого вартий один з кандидатів до ВР, який балотується по Івано-Франківщині і вже вкотре застосовує випробувану роками ще одіозним київським – екс-очільником Леонідом Черновецьким?

Мабуть, саме за цю схожість у їх методах агітації цього кандидата теж уже нагородили прізвиськом «космонавт». Та, враховуючи його статки і зв’язки, доводиться сумніватися, що «космонавта-гречкосія» за такі методи «агітації» хто-небудь притягне до відповідальності чи хоча б зніме з виборчих перегонів…
Дмитро Несміш

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кримінал

Колковського судять
У вівторок, 6 травня 2014, Івано-Франківський міський суд провів підготовче судове засідання по кримінальному провадженні щодо Колковського Володимира Зіновійовича за ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).
До Івано-Франківського міського суду надійшла кримінальна справа мешканця обласного центру Колковського Володимира Зіновійовича, якого досудове слідство підозрює у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
Заслухавши клопотання усіх сторін процесу, Судом було прийнято рішення призначити розгляд справи по суті на 16 травня. 2014 року.

Прес-служба Івано-Франківського міськсуду

БОМБА З ПРИДНІСТРОВ’Я
СБУ затримало вантаж радіоактивної речовини, яку везли із Придністров’я на Схід України
Контррозвідка СБУ вилучила 1,5 кілограми радіоактивної речовини, яку везли із Придністров’я на Схід України. Про це під час брифінгу у СБУ сказала речник відомства Марина Остапенко.
«На території Чернівецької області затримано 9 осіб, серед яких, попередньо, є громадянин РФ, а всі інші українці, котрі ввезли із Придністров’я на авто з іноземними номерами півтора кілограми радіоактивної речовини у контейнері кустарного виробництва», – повідомила вона.
«Не виключено, що цю речовину мали доставити у східні області з метою створення так званої «брудної» бомби та використання її під час масових акцій. За даним фактом відкрито кримінальне провадження, триває слідство – «додала речник СБУ.

На Прикарпатті вбили міліціонера
У Снятинському районі Івано-Франківської області сьогодні у лісопосадці знайшли тіло міліціонера з ознаками насильницької смерті.
«33-річний прапорщик міліції Тарас Вирстюк працював помічником оперативного чергового у Снятинському райвідділі міліції. 28 квітня у форменому одязі він добирався на роботу, однак до місця служби не прибув», – повідомляє прес-служба облуправління міліції. Уже встановлено, інформують у міліції, що до вчинення цього злочину причетні троє місцевих мешканців. Створено слідчо-оперативну групу з числа працівників облуправління МВС та вживаються всі заходи, спрямовані на встановлення обставин та мотивів вчинення злочину.
Серед основних версій, які розглядають слідчі, є проходженням вбитим служби в органах внутрішніх справ. Також міліція вживає всіх заходів щодо затримання злочинців і закликає громадян, які володіють будь-якою інформацією щодо них, повідомляти правоохоронців.
Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
На сьогоднішній день є підозрюванні, які буцімто того дня бралися підвезти бусом міліціонера до роботи, вони дають покази.
У вбитого міліціонера залишилась семирічна донька.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Івано-франківець ховав марихуану…

Працівники патрульно-постової служби Івано-Франківського міськвідділу міліції під час несення служби по охороні громадського порядку на одній із вулиць обласного центру виявили молодого хлопця, який у верхньому одязі зберігав понад 5,5 грам марихуани.
Правоохоронці вилучили паперовий згорток в якому знаходилась суха подрібнена речовина, яка за зовнішніми ознаками схожа на наркотичний засіб – марихуану. Міліціонерам молодий тисменичанин розповів, що наркотичну речовину зберігав для власного вживання.
За цим фактом проводиться подальша перевірка, встановлюється канал надходження наркотику природного походження. Також відкрито кримінальне провадження за зберігання наркотичної речовини, яку наразі направлено до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області для проведення хімічного дослідження.

…А коломиянин продавав 

Днями працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиківКоломийського МВ УМВС затримали 23-річного місцевого жителя, який збував на території міста наркотичний засіб «марихуану».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З метою недопущення та запобігання торгівлі наркотичними засобами та психотропними речовинами на території міста та району оперативники постійно проводять ряд заходів.
Так, в поле зору правоохоронців потрапив молодий парубок. Оперативники затримали його «на гарячому»: тоді, коли зловмисник незаконно збував небезпечне зілля.
Чоловіка затримали, а вилучену речовину відправили до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області для проведення хімічного дослідження.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), що карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
СЗГ УМВС України
в Івано-Франківській області

Замаху на Кернеса не було?!
І ще раз про замах на Кернеса. При цьому відразу попереджаю, що прізвище потерпілого в даній ситуації не грає ніякого значення. Бо питання в іншому. А точніше, у звичному або ідіотизм і повному неадекваті представників цього типу влади, або в умисному введенні нас в оману. Що знову ж є підтвердження владного неадеквату.
Отже, у цивілізованому світі у разі резонансного інциденту (техногенна катастрофа, велике ДТП, природний катаклізм, знакове вбивство, замах на знакове вбивство, теракт та ін.) влада в першу чергу робить все для того, щоб локалізувати паніку і чутки. Потім (в силу оперативних відповідностей) починає максимально інформувати громадян і ЗМІ (в тому числі й іноземні), відбираючи собі роль головного спікера. Що в свою чергу знижує число чуток і домислів.
Так що навіть, якщо з’являються чиїсь коментарі, то вони все одно посилаються на інформацію влади, як на основоположну. У ситуації з Кернесом ми звично маємо все з точністю до навпаки.
Судіть самі:
Спікерами, які коментували подробиці інциденту були:
– Політик Михайло Добкін
– Заступник Кернеса , медійний чиновник Юрій Сидоренко
– Політик-чиновник з Харківської ОДА Сергій Чєрнов
– Харківський журналіст Аркадій Гєнкін
Ну, і зрозуміло, невиразна версія МВС без будь-яких подробиць.
У підсумку отримали повний сумбур.
Добкін заявив, що працював снайпер і стріляли з снайперської гвинтівки Драгунова (при тому, що ні гільз, ні зброї знайдено не було). Плюс дивна розповідь про те, що це вибухнула радіокерована граната. Плюс запевнення, що куля пройшла в сантиметрі від серця, але навиліт пробила печінку.
Гєнкін заявив росіянам, що працював дилетант, тому що постріл був в поперек.
Лікар Володимир Бойко заявив, що мається вогнепальне поранення грудної клітини та черевної порожнини…
Зрозуміло, що всі ЗМІ навперебій смакують, а населення з попкорном і без ловить додатковий кайф…
Далі ще краще. Якщо виходити з того, що постріл був одиночний, а куля була експансивною, то для тих, хто хоч якось розбирається в анатомії, зрозуміти, як саме однією кулею були пошкоджені легеня, печінка, шлунок, наднирник і хребет вкрай складно.
Не кажучи вже про те, що, згідно з інформацією з Ізраїлю, куди Кернес був відправлений на літаку, стан його органів не викликає побоювання у тамтешніх лікарів. Але про це знову ж повідомляє чиновник Сидоренко …
Як знову ж зрозуміло, як його могли відправити спершу автомобілем до аеропорту в Харкові (порядку 20 км.), а потім літаком до Тель-Авіва і знову автомобілем до Хайфи (майже 100 км.) Пацієнта, якого тільки що боялися перемістити навіть під томограф…
Тобто відповіді на питання, скажімо, про характер пошкоджень потерпілого ми не маємо.
Яким саме літаком було здійснено транспортування – туди ж.
Хто і як оплачував виклик лікарів, фрахтував літак і оформляв документи на позаплановий міжнародний рейс – з тієї ж серії.
Офіційної відповіді на питання, яка саме зброя була нібито вилученою з місця події, також немає.
Так само, як ми не не знаємо, який саме вибуховий пристрій було виявлено в районі замаху. Тобто граната Ф-1 чи саморобна бомба?
Крім цього нам офіційно не пояснили, хто саме і коли саме давав дозвіл на виліт пораненого, який перебуває під домашнім арештом.
Тим більше, що ВР з цією нормою закону у зв’язку з історією навколо Тимошенко, так і розібралася .
Ще раз повторюю, прізвище потерпілого тут не має ніякого значення.
Але якщо сьогодні суд заднім числом змінює запобіжний захід під гарантії депутата ВР, чиє прізвище не розголошується, то завтра ми можемо отримати чимало цікавих прецедентів.
Тому дуже б хотілося, щоб МВС, чий міністр взяв справу під особистий контроль, дало хоч частину відповідей на ці запитання, які не мають ну ніякого відношення до таємниці слідства, за якою наші силовики так звикли ховатися…

Джерело: Інформатор

Посадовців притягнуть до кримінальної відповідальністі
Долинською міжрайонною прокуратурою розпочато кримінальне провадження щодо посадових осіб будівельного підприємства, котрі умисно ухилялися від виконання судового рішення.
Перевіркою встановлено, що вказаний суб’єкт господарювання не використав 182 тисячі гривень, наданих на виконання підрядних робіт по будівництву школи в одному з сіл району. Для повернення цих коштів прокуратурою Івано-Франківської області заявлено позов, який Господарським судом задоволено.
З метою забезпечення виконання судового рішення відділом державної виконавчої служби Долинського районного управління юстиції на рахунки вказаного підприємства накладено арешт.
Однак, як з’ясувала прокуратура, щоб уникнути виконання судового рішення посадові особи підприємства відкрили новий розрахунковий рахунок, по якому провели 1,3 млн грн.
За результатами перевірки прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.382 КК України (невиконання судового рішення службовою особою). Досудове розслідування триває.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прес-служба прокуратури
Івано-Франківської області

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності