Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Мінфін за реструктуризацію валютних кредитів за курсом 8 гривень за долар

Міністерство фінансів підтримує ухвалення у Верховній Раді закону про реструктуризацію валютних кредитів громадян по курсу 8 гривень за долар за проектом Національного банку.
Про це заявив міністр фінансів Олександр Шлапак на брифінгу, передає УНІАН.
«На сьогодні напрацьовано компромісний законопроект авторства Національного банку, і Мінфін його повністю підтримує. Свою частину відповідальності має нести кожен учасник трансакції – банк, позичальник і держава», – заявив міністр.
«Суть цього законопроекту в наступному: ми обраховуємо в гривні ту суму, яку станом на 1 січня поточного року сплачував громадянин відповідно до своєї кредитної позики. Саме цю суму він сплачуватиме і надалі, а різницю між курсом 12 і 8 гривень за долар ми закидаємо за кінець цього кредитного договору», – додав він.
«Якщо громадянин чемно сплатить ці свої платежі по курсу 8, цей «хвіст» йому анулюється. Якщо ж не платитиме, то з ним буде зовсім інша розмова – повертається курс 12», – зазначив Шлапак.
Водночас міністр зазначив, що в разі ухвалення цього закону банки і держава понесуть певні збитки: «Крім того, що банк понесе певні збитки, уряд недоотримає податок на прибуток з цього комерційного банку, але це буде солідарною участю всіх у вирішенні цієї проблеми».

Джерело: Економічна правда, УП

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності