Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Особливості осіннього призову-2018, – новий Указ Президента

10 вересня Президент України Петро Порошенко підписав указ №274/2018, який вже вступив в силу. Цим указом вносяться зміни в правила звільнення військовослужбовців строкової служби в запас і проведення чергових призовів у 2018 році.

В Україні тепер збільшаться терміни призову на військову службу. Осінній призов буде тривати не два місяці, як раніше, а три – з жовтня по грудень 2018 року.

Нагадаємо, раніше осінній призов на строкову військову службу тривав з жовтня по листопад. Тепер же призов триватиме до грудня включно. Так що тим, хто з якихось причин не хоче проходити службу, доведеться ховатися від військкомів на місяць довше.

Решта правила призову на строкову службу залишилися колишніми. Перелічимо основні з них.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На строкову військову службу призиваються громадяни України чоловічої статі у віці від 20 до 27 років.

Чисельність призовників затверджується урядом України. Велика частина з них відправиться служити в ЗСУ, інші – до Держприкордонслужби, у Національну гвардію, Держспецслужбу транспорту.

Призов проходить двічі на рік в усіх областях України. Військовий обов’язок передбачений статтею 65 Конституції України.

Термін служби в армії становить півтора року для призовників без вищої освіти і рік – для володарів диплома спеціаліста або магістра.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ті, хто отримали повістки, повинні прибути на призовну дільницю в зазначений термін. Якщо повістка з якихось причин не була доставлена, це не є причиною ухилення від призову. Всі чоловіки 20-27 років, придатні до стройової підготовки і які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії, зобов’язані з’явитися до військового комісаріату протягом 10 днів після оголошення нового призову.630_360_1491460899-2648

Щоб неявка до військкомату не вважалася ухиленням від служби в армії, повинні бути вагомі причини – форс-мажорні ситуації, стихійні лиха, смерть близьких родичів, хвороба призовника.

Право на відстрочку служби в армії можуть отримати такі категорії осіб:

  • чоловіки, у яких вже двоє або більше дітей або чия дружина на момент призову вагітна,
  • студенти, які вчаться на денному відділенні,
  • чоловіки, які є єдиними годувальниками в сім’ї,
  • представники таких професій: лікарі, педагоги, поліцейські, священнослужителі і т.д.

Звільняються від проходження строкової служби в армії такі громадяни:

  • непридатні за станом здоров’я до військової служби,
  • ті, хто були раніше громадянами інших країн і вже пройшли там службу,
  • ті, хто отримали військові звання офіцерського складу після закінчення ВНЗ,
  • засуджені за вчинення злочину, в тому числі ті, хто був звільнений від відбування покарання,
  • ті, чиї близькі родичі загинули або отримали інвалідність під час служби в армії.

Ухилення від строкової служби в армії передбачає покарання за статтею 335 КК України – до трьох років обмеження волі.

Нагадаємо, що Українська влада хоче провести реформу, в ході якої військові комісаріати будуть ліквідовані. Замість військкоматів планується створити територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак.

Також газета “За лаштунками” писала, про призов в армію: українки служитимуть нарівні з чоловіками, прийнято революційний закон.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності