Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Озвучено новий тариф на газ для населення

В Україні вже через кілька днів Кабінет міністрів прийме остаточне рішення про перегляд тарифу на газ для населення. Прогнозують, що вартість блакитного палива може вирости з 6,9 до 10,5 грн/куб.

Без підвищення тарифу на газ Україна ризикує не отримати черговий кредитний транш МВФ. А це може призвести до загроз фінансової стабільності, брак валюти і уповільнення економічного зростання.
Уже прийнято політичне рішення про підвищення тарифу. Єдине питання: це буде підвищення до 10 грн/куб, або до 11,47 грн/куб. Уряд намагається утримати подорожчання, але ціна відмови від зростання тарифів занадто велика, тому йти на такий крок не будуть . І це вже точно. Радше потрібно готуватися до тарифу більше 10 грн/куб. вже в жовтні“, – повідомляють в уряді.

Альтернатива такого рішення – відмова від спеціальних зобов’язань. В такому випадку українці купуватимуть блакитне паливо за тими ж цінами, що і промисловість. На даний момент це більше 10 грн за куб, а взимку ціна може збільшитися до 11-12 грн. Також уряд розглядає варіант чіткої прив’язки до імпортного паритету, з урахуванням витрат на транспортування. В такому випадку кубометр блакитного палива може подорожчати вже в жовтні до 11,47 грн.

Новий варіант формули припускає, що ціни на німецькому хабі враховуватимуть за період шість, а не 12 місяців, як зараз. У тому числі це рішення дозволить знизити обгрунтований тариф для населення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, українці, які не зможуть платити за новими тарифами, можуть оформити субсидію. У такому випадку за комунальні послуги доведеться віддавати певний відсоток своїх доходів, не дивлячись на розмір тарифів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності