Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Партнерські пологи не передбачені законодавством, – очільниця франківського УОЗ

На крайньому засіданні виконкому Івано-Франківської міської ради мер Руслан Марцінків доручив начальниці управління охорони здоров’я міської ради Марії Бойко видати наказ, що дозволить партнерські пологи в пологовому будинку міста, попередньо розробивши алгоритм допуску партнерів.
Про це написав на своїй сторінці громадький діяч і лікар за фахом Григорій Федосенко.
Але очільниця управління, яка будучи за фахом епідеміологом*, допустила весною попадання міста у трійку лідерів з інфікування коронавірусом, а зараз у “червону зону”, вирішила “дозволити собі ремарку“:
Пане голово, я дозволю собі ремарку. До нас на протязі трьох тижнів приходять звернення, і ми побачили, що не звернулася ні одна вагітна жінка, ні її чоловік. А звертаються зовсім особи, яким, ну якби, захищають чиїсь права, але жінки вагітні не звертаються. От наприклад, ми маємо три звернення, коли це є юристи, коли це є абсолютно сторонні люди“.
Міський голова чемно вислухав начальницю управління та ще раз наголосив, що вона повинна забезпечити право на партнерські пологи у місті. На що п. Марія випалила черговий репліку: “Його ніде нема, його ніде не прописано такого права, щоб це було затверджено Конституцією чи в нормах законодавства України про охорону здоров’я“.
Далі п. Марія Бойко перейшла на особистості, хоча і дуже завуальовано, при цьому махаючи газетою, ще щось бубоніла, про що пише громадський діяч Федосенко, а далі він цілком логічно пояснює причину свого справедливо обурливого допису:
До чого оце я пишу? Та до того, що ця тьотя забулася, де вона знаходиться, хто вона є, яку посаду займає, і що взагалі відбувається. А тому вирішила ВЗЯТИ РЕМАРКУ на засіданні виконкому і набрехати в очі не лише поважним членам виконкому, а і всій громаді міста (вона певно забула, що то все пише камера).
Ми з дружиною робили запити в управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради. Як Ви, Марія Бойко, визначили, що моя дружина не вагітна? Як Ви визначили, що я не чоловік вагітної жінки? Чому ви вирішили, що юристка не може бути вагітною, а юрист не може бути чоловіком вагітної жінки?
Якщо вже дозволяєте собі подібні ремарки, то майте гідність надати поважним членам виконкому хоч якісь факти, а не лише безпідставні брехливі волання.
Про право на партнерські пологи, яке ніде не прописано. Як Ви, Марія Бойко, уявляєте собі норму закону, яка б заборонила мені бути присутнім при народжені моєї дитини? Чому право на партнерські пологи повинне бути прописане в Конституції? Як ви доходите таких умовиводів?
Я тепер не вимагаю дозволити партнерські в місті. Наш мер – чоловік, і він не впаде так низько, щоб ображати вагітних. Тому все буде ОК. А от у вас, пані Марія Бойко, є якась образа на вагітних жінок?
В зв’язку із висловлюваннями п. Марії Бойко, я вимагаю її відставки. Або ж нехай підтвердить свої слова фактами…
Редакція вважає, що коментувати тут щось чи ще чимось доповнювати вище висказане паном Григорієм Федосенком буде зайвим. Адже його правота тут очевидна. Тим більш, що партнерські пологи уже давно практикуються в області та сусідніх обласних центрах…
Залишилося чекати тільки на те, що міський голова Руслан Марцінків після цього зробить правильні висновки, чи всі керівники його міськради відповідають займаним посадам?
*Довідково:

Бойко Марія Андріївна

У 1996 році закінчила у 1996 році з відзнакою Львівський медичний інститут за спеціальність “медико-профілактична справа”.

З 1996 року працювала на посаді лікаря-епідеміолога Івано-Франківської обласної санітарно-епідеміологічної станції.

З  2002 року призначена завідувачем відділу особливо-небезпечних інфекцій.

У квітні 2005 року призначена на посаду заступника головного державного санітарного лікаря Івано-Франківської області, заступника головного лікаря обласної санітарно-епідеміологічної станції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З грудня 2011 року працювала лікарем-епідеміологом Івано-Франківської обласної клінічної лікарні.

У 2013 році призначена начальником відділу медицини катастроф, мобілізаційної роботи та спеціальних питань департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Маю понад 40 друкованих робіт  у науково-практичних виданнях України з питань епідеміології, вакцинації.

Є національним тренером Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) з питань вакцинації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Має подяки Міністра охорони здоров’я України, Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) за активну роботу з питань вакцинації.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності