Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Подавати паперові документи про прийом на роботу буде заборонено, – Дубілет

Кабінет Міністрів має намір заборонити подання документів про прийом на роботу або на конкурси в паперовій формі, повідомив міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет.job

Цей захід може видатися занадто суворим. Але, по-перше, ми маємо прищеплювати цифрову грамотність держслужбовцям. По-друге, декларації до НАЗК в електронному вигляді всі й так подають, ЕЦП у всіх є… Копії дипломів (є реєстр), інформація про пов’язані компанії (є реєстр), копії паспортів (є ЕЦП), автобіографія (кому вона взагалі потрібна!) і багато іншого. Трудові книжки мають, нарешті, піти в історію“, – написав він у своєму Telegram-каналі в середу.

Крім того, на думку Дубілета, потрібно перевести в цифру весь оборот, який стосується конкурсів, найму, відпусток, відряджень і звільнень, а також архів.

За його оцінкою, тільки на канцелярію навколо кадрових документів держава витрачає 50-100 млн грн щорічно.

Закони, які зобов’язують зберігати паперові справи 75 років, мають залишитися в минулому столітті. Це теж буде корисно для бізнесу… Сильно спростимо всю логіку погоджень. Блок-схеми, за якими документи “ходять” кабінетами, спростимо і скоротимо втроє-вчетверо“, – додав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У планах уряду, як зазначив Дубілет, створити єдиний реєстр держслужбовців.

Наразі HR-інформація розосереджена по різних органах у різних форматах. Це дасть змогу централізувати і комунікації, і багато інших HR-аспектів“, – написав він.

За його словами, для впровадження цього механізму необхідно буде “змінити кілька законів і постанов, а також упровадити правильне ІТ”.

Я розраховую, що ми зможемо все це зробити протягом шести-дев’яти місяців“, – підсумував міністр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомлялося, міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет вивчає можливість скасування згоди на обробку персональних даних.

Він вважає, що якщо справді є принципова необхідність брати згоду, то її можна дописати в кінці документа, а не підписувати окремим аркушем.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності