Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Прем’єр Грузії про урядові призначення в Україні

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що призначення в уряд України осіб, розшукуваних Грузією, в тому числі і через Інтерпол, може зашкодити відносинам двох країн.

«Дуже шкода, що розшукувані нами та Інтерполом люди комфортно розташувалися в уряді України, і це зашкодить як уряду України, так і її іміджу», – заявив Гарібашвілі журналістам.

За словами грузинського прем’єра, він особисто повідомив президенту України Петру Порошенку і прем’єр-міністру Арсенію Яценюку, що це зашкодить відносинам між Грузією та Україною.

«Я не можу пояснити грузинському народу, чому в дружній нам український уряд може бути призначений розшукуваний по червоному циркуляру Інтерполу Зураб Адеішвілі (колишній міністр юстиції в часи Саакашвілі), який був одним із головних представників злочинного режиму, коли було засуджено 300 тисяч людей», – зазначив він.
«Або Ека Згуладзе, заступник Вано Мерабішвілі (глава МВС Грузії в період 2005–2012 рр.), яка протягом багатьох років виправдовувала існуючий у Грузії режим», – додав Гарібашвілі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомляв INSIDER, екс-глава МВС Грузії Катерина (Ека) Згуладзе 17 грудня рішенням українського уряду призначена першим заступником глави МВС. Вона стала другим за рахунком представником Грузії в уряді України.

Раніше екс-міністр праці, охорони здоров’я та соціального захисту Грузії, колишній ректор Тбіліського держуніверситету Олександр Квіташвілі очолив український МОЗ. І Згуладзе, і Квіташвілі вже отримали громадянство України.

За даними українських ЗМІ, кандидатура колишнього міністра юстиції Зураба Адеішвілі розглядається зараз на посаду глави Антикорупційної ради України. Проте поки невідомо, чи прийме президент України рішення про призначення екс-міністра юстиції Грузії на цю посаду.

«Проросійський» уряд Грузії подав запит до Інтерполу про розшук Адеішвілі. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень, зловживанні службовим становищем із метою отримання вигоди, в організації нелюдського та принизливого поводження з ув’язненими, у фальсифікації доказів кримінальної справи і провокуванні скоєння злочину. 5 січня 2013 року Тбіліський міськсуд заочно обрав стосовно Адеішвілі в якості запобіжного заходу попереднє ув’язнення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності