Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

У більшості абітурієнтів проблема із викладенням власних думок, – результати ЗНО

80% тестованих абітурієнтів під час зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з української мови не здатні самостійно сформулювати власну позицію щодо запропонованого дискусійного питання. Про це під час прес-конференції повідомив в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.osvita_zno_394

Протягом кількох років при проходженні ЗНО ми маємо обов’язкове завдання – “приватне висловлювання”, в якому претендент повинен позначити власну точку зору, підтвердити її декількома аргументами, привести приклади і зробити висновок“, – розповів Бойко.

Він зазначив, що з року в рік фіксується низький рівень здатності серед абітурієнтів викладу своєї думки.

На жаль, наші діти не вміють висловлювати свої думки на тому рівні, який вимагає від них наш державний стандарт“, – констатував педагог.

Крім того Бойко прочитав уривок зі спеціального виведення фахівців, для розуміння реальної картини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Оцінювання власної позиції учасників ЗНО свідчить про слабкий розвиток у випускників навичок побудови аргументованого тексту. 80% пройшли тестування, не здатні сформулювати свою позицію щодо запропонованого для дискусії питання. Підтвердити її необхідними аргументами не здатна 82% учасників. Половина тестованих взагалі не здатні навести приклади з власного читацького або художнього досвіду. А близько 40% з соціальної або історичного життя. О пів на робіт спостерігаються серйозні порушення логічності , Послідовності і несуперечності викладу. Здатність викладу своєї позиції в основному оцінено в 0 або 1 бал з чотирьох можливих. Що свідчить про досить низький рівень освоєння орфографічних, пунктуаційних, лексичних, граматичних і стилістичних норм української мови“, – уклав він.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності