Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кримінал

ДОВІДКА – ЦЕ ТЕЖ КОРУПЦІЯ
Прокуратурою Надвірнянського району затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо посадової особи Надвірнянської РДА, котра наживалася на селянах.
Встановлено, що 47-річна чиновниця неодноразово вимагала та отримувала неправомірну вигоду на суму 5 тисяч гривень від мешканців району та службових осіб сільських рад за видачу довідок та за сприяння в здачі прострочених документів.
В ході досудового розслідування жінка повністю визнала свою вину.
Обвинувальний акт стосовно неї скеровано до суду за ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.1 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) КК України розглядатиметься по суті Надвірнянським районним судом.

Зігнорували рішення суду
Під час прокурорської перевірки встановлено, що у відділі ДВС Коломийського міського управління юстиції на виконанні перебуває зведене виконавче провадження про стягнення з одного із державних підприємства 1,6 мільйона гривень заборгованості.
Оскільки посадові особи підприємства рішення судів в добровільному порядку не виконали, державним виконавцем накладено арешт на кошти підприємства та зобов’язано перерахувати їх для погашення заборгованості.
Водночас, достовірно знаючи, що кошти арештовані, службовці скерували з каси більше півмільйона гривень на господарські потреби підприємства. Такими діями зловмисники перешкодили виконанню рішень судів.
Відомості про вказане правопорушення, передбачене ч.2 ст.382 КК України (невиконання судового рішення службовою особою) внесено Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Хочеш до ліцею?– Плати
На підставі звернень абітурієнтів прокуратурою міста Івано-Франківська проведено перевірку в одному з навчальних закладів обласного центру.
В ході перевірки встановлено, що посадові особи одного з ліцеїв Івано-Франківська при прийомі документів для зарахування на навчання незаконно вимагали у вступників кошти.
Так, під виглядом благодійних внесків члени приймальних комісій змушували абітурієнтів та їх батьків сплатити від 600 до 1100 гривень. Для цього «платежу» створили окремий рахунок.
За даним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 183 КК України (незаконна вимога оплати за навчання у державному закладі).
На даний час вирішується питання про поновлення конституційних прав майже 300-х сот абітурієнтів.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

НАРКОМАНИ НА ТЕРНОПІЛЬСЬКОМУ ЖД ВОКЗАЛІ
Під час проведення заходів по операції «Мак» неподалік залізничного вокзалу ст. Чортків правоохоронцями лінійного відділу на станції Тернопіль виявлено 41-річного мешканця Тернопільської області, у якого при поверхневому огляді виявлено і вилучено рослини маку загальною масою 300 грам.
Як пояснив чоловік, дані рослини маку він зірвав на земельній ділянці одного з сіл Чортівського району та мав намір збути їх для отримання грошової винагороди. Правоохоронці провели заходи по встановленню власника земельної ділянки, на якій чоловік зірвав рослини маку. Встановлено, що вказана земельна ділянка знаходиться в користуванні 62-річного мешканцяЧортівського району, Тернопільської області. Під час огляду земельної ділянки виявлено та вилучено 176 рослин маку.
Вилучені рослини маку направлені в НДЕКЦ при УМВСУ на Львівській залізниці.
Отож, відомий «Брати Гадюкіни» помилилися – вони сьогодні вже не на городі, а на усіх наших українських вокзалах «штовхають» своє зілля…
Ярема Т.

Деревина «наліво»
Прокуратура Снятинського району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вимагання та одержання лісничим неправомірної вигоди.
Встановлено, що за 6 тисяч гривень службовець обіцяв сприяти місцевому жителю у незаконному вивезенні 16 кубічних метрів дубу із території Снятинського спеціалізованого агролісництва .
Під час отримання неправомірної вигоди його викрили правоохоронці.
Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

600 «стволів» гуляють львівськими ринками?
На сьогодні в розшуку перебуває близько 600 одиниць викраденої із райвідділів Львова вогнепальної зброї. Повернуто близько 400 одиниць.
Про це 8 липня, під час сесії Львівської обласної ради розповів перший заступник начальника ГУ МВС у Львівській області Сергій Вучкан, повідомляє кореспондент Galnet.
Він додав, що наразі триває слідство щодо встановлення осіб провокаторів в «Ніч гніву» у Львові, проте інформації про організаторів і виконавців немає.
С.Вучкан додав, що наразі відбудовуються райвідділи міліції Львова, пошкоджені під час Майдану. Щодо будівництва приміщення міського управляння міліції Львова, то наразі доопрацьовується кошторис витрат на будівельні роботи, який подадуть до МВС.
Перший заступник головного міліціонера області зазначив, що в рамках експерименту на базі міліції Львівщини, наказ про проведення якого сьогодні підписав очільник МВС Арсен Аваков, перш за все міліція хоче провести інвентаризацію наявного майна. Далі – реформування з участю звітів і громадського контролю.
У вівторок, 8 липня, на сесії Львівської облради обговорили питання про інформацію прокурора Львівської області і голови міліції Львівщини (тими самими, що за ними, зі слів самих львівян, таки плаче народна люстрація –ред.) щодо стану законності та дотримання прав і свобод громадян у частині виконання вимог «Закону про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під вас проведення мирних зібрань» на території Львівщини.
Ярослав С.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Влізли до квартири – вкрали ноутбук
До чергової частини Рогатинського райвідділу міліції поступило повідомлення по спецлінії «102», телефонувала 59-річна мешканка райцентру, яка повідомила про квартирну крадіжку, викрадено – ноутбук.
На сьогодні правоохоронцями проводиться весь комплекс оперативно-розшукових заходів по встановленню осіб, які причетні до крадіжки чужого майна. Відомості про цю подію зареєстровано за ч.3 ст.185 КК України.
Шановні громадяни! Якщо Ви, володієте будь-якою інформацією звертайтесь до райвідділу міліції, або за телефоном «102».
Конфіденційність гарантуємо!

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

СТРАЙКБОЛ ЧИ ТЕРОРИЗМ?
Правоохоронці Київської області затримали 54 озброєних чоловіків у камуфляжі, яких мирні жителі сприйняли за сепаратистів.
Як повідомляє сайт МВС, місцеві жителі помітили біля залізничного мосту групу невідомих чоловіків в камуфляжі зі зброєю, про що повідомили до чергової частини Кагарлицького райуправління.
На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група та бійці полку спеціального призначення міліції. Вони затримали 54 особи у камуфляжі, які без перешкоджань здалися правоохоронцям.
«З’ясувалося, що це була група любителів страйкболу (командна військово-спортивна гра) зі столиці та інших регіонів країни, які через соцмережі влаштували на Київщині чергові змагання», йдеться в повідомленні.
Після допиту затриманих чоловіків було відпущено, однак, у них було вилучено ножі, схожі на холодну зброю, які направлені на експертизу.
За даним фактом слідчим відділом Кагарлицького райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю).
Якщо експертиза підтвердить, що вилучені ножі відносяться до холодної зброї, правопорушникам загрожує покарання від штраф аж до позбавлення волі до 3 років.
Наразі досудове слідство триває.
Правоохоронці закликали любителів страйкболу на час проведення Антитерористичної операції у країні утриматися від подібних розваг та не лякати мирних жителів країни.

Джерело: УП. Київ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Польськими бронежилетами зайнявся прокурор
Варшава – Волонтери з Варшави, які передають в Україну бронежилети та кевларові каски, побоюються покарання. Окружна прокуратура в польському місті Замость розслідує дві справи про намір перевезти через польсько-український кордон великі партії захисного спорядження. Польські правоохоронці керуються євросоюзним законодавством, яке прирівнює каски й бронежилети до вогнепальної зброї.

Польський неурядовий Фонд «Відкритий діалог» перші бронежилети почав транспортувати в Україну під час подій на Майдані. Тепер волонтери передають захисне спорядження солдатам української армії та Національної гвардії. Гроші на закупівлю бронежилетів і касок фонд збирає серед поляків та української діаспори.

Як розповідає керівник «Відкритого діалогу» Бартош Крамек, очолювана ним організація передала в Україну 270 куленепробивних жилетів. На жаль, каже Крамек, спершу волонтери не знали, що на таку діяльність потрібні спеціальні дозволи – з міністерства внутрішніх справ та міністерства економіки Польщі. Тож три місяці тому стався дуже неприємний інцидент.

Бронежилети прирівнюють до кулеметів

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наприкінці березня польські прикордонники вилучили у волонтерів 42 бронежилети, а справу передали в прокуратуру. Спорядження, вартістю 10 тисяч доларів, потрапило на склад аж до часу з’ясування усіх обставин справи. Крамек каже, що польські правоохоронці керуються євросоюзним законодавством.

«Закон настільки абсурдний, що він не передбачає жодних винятків. Я здогадуюся, що українцям важко збагнути цю ситуацію. Але йдеться про закони, які обов’язкові до виконання в усьому Євросоюзi. Згідно з цими законами, нема різниці, що перевозиш через кордон – куленепробивний жилет, каску, танк, кулемет, чи навіть атомну бомбу. Усе це сприймається як зброя, а за перевезення цих предметів без спеціального дозволу загрожує ув’язнення, терміном до 10 років», – розповів керівник фонду.

Бартош Крамек побоюється, що прокуратура може покарати не тільки його фонд, але й учасників варшавського Євромайдану, які також брали участь у передачі бронежилетів в Україну. Постраждати можуть і водії, які везли спорядження. Та передусім, наголошує Крамек, прикро, що бронежилети, які можуть врятувати чиєсь життя, лежать на складі, а прокуратура не поспішає з ухваленням рішення.

Чи потраплять засоби захисту до українських солдатів?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крамек говорить, що задля уникнення проблем тепер волонтери змінили тактику. Одна людина переносить через кордон один бронежилет і одну каску. Річ у тім, пояснює він, що законом дозволено транспортувати по одній штуці таких предметів для особистого захисту. Громадський діяч зазначає: «Якщо 40 волонтерів перенесуть на собі 40 бронежилетів, прикордонники цей вантаж не затримають».

Крамек нагадує, що прокуратура в Замості займається ще однією справою перевезення бронежилетів і касок через кордон без спеціальних на те дозволів. Йдеться про 500 кевларових касок та 10 жилетів, куплених на гроші, зібрані у Волинській області. Зараз це спорядження також тримають на польському складі .
Двома справами зацікавився депутат польського Сейму Станіслав Пєнта. Він розповів Радіо Свобода, що на даний момент тривають експертизи. Польські експерти з’ясовують, чи можна було перевозити в Україну затримані партії бронежилетів і касок.

«На мою думку, незалежно від результатів експертизи, ці куленепробивні жилети потрібно повернути власникам. Вони повинні потрапити туди, де дуже потрібні, тобто до українських солдатів, які борються за незалежність своєї країни», – наголошує парламентар.
Питанням затриманих у Польщі бронежилетів займається Ромуальд Сітаж, прокурор окружної прокуратури у Замості. Він повідомив Радіо Свобода, що через два дні прокуратура може ухвалити якесь рішення щодо цих справ.

Джерело: Радіо Слова

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності