Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

ЧИЇ ГОЛОВА І ТІЛО?
Близько 11години 28 листопада, на оперативний номер 102 надійшло повідомлення від львів’янки. Жінка повідомила про те, що під час прогулянки її собака знайшла поліетиленовий пакет, в якому була людська голова. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, експерти і кінолог з службовою собакою. Страшну знахідку вилучено та направлено на експертизу.
8 - Подробиці знахідки людської голови на стадіоні у Львові.Один з членів слідчо-оперативної групи розповів, що за розміром черепа можна стверджувати, що він належить дорослій людині. Про особу чи стать жертви наразі правоохоронці не говорять.
За словами криміналіста, людська голова понівечена до невпізнанності. «Встановити особу чи стать жертви наразі неможливо, бо виявлена частина тіла понівечена до невпізнанності. За розміром вона належить дорослій людині. За характерним запахом та тлінням знахідки можна також сказати, що смерть наступила понад тиждень тому», – сказав оперативник.
За словами правоохоронців, знайдену голову вилучили на експертизу. У міліції зізнаються, що така справа у їхній практиці трапляється уперше. Більш детальну інформацію вони зможуть отримати після перших результатів експертизи.
А наступного дня, 29 листопада, на закинутій фермі у селі Сороки-Львівські Пустомитівського району Львівської області знайшли тіло без голови.
Далі правоохоронці встановили особу чоловіка, тіло якого знайшли на закинутій фермі поблизу Львова. Ним виявився 74-річний місцевий мешканець, котрий з червня цього року перебував у розшуку як безвісти зниклий. Під час огляду з’ясувалося, що насправді голова не була відокремлена від тіла.
Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.
Встановлено, що 74-річний місцевий житель, чиє тіло було знайденим, з червня цього року перебував у розшуку як безвісти зниклий.
Тоді ж було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.
Чи належить виявлена у Львові голова і знайдене у Пустомитівському районі тіло одній і тій же особі, стане відомо після проведення відповідних експертиз, про це повідомила речниця ГУМВС України у Львівській області Світлана Добровольська.
«29 листопада близько 16-ї години у Пустомитівський райвідділ міліції звернувся 47-річний мешканець, який повідомив про те, що в селі Сороки Львівські біля ферми він виявив тіло невідомої особи без голови. На місці події працювала слідчо-оперативна група. Тіло зараз скеровано на експертизу», – зазначила вона.
Також Добровольська повідомила, що стосовно виявленої у п’ятницю людської голови наразі результатів експертизи ще немає.

Зарізали активіста
30 листопада у Києві вбили заступника голови правління Антикорупційного комітету Майдану Олександра Костренка.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник штабу цієї організації Антон Черниш.
За його словами, Костренко був вбитий у себе вдома.
«Сашко займався боротьбою з корупцією в органах державної влади, разом зі мною входив до складу Консультативної Ради при Генеральній Прокуратурі, боровся з фактами незаконного виселення людей та був незамінним консультантом в юридичних та процесуальних питаннях», – написав Антон Черниш.
Правоохоронці встановили, що Костренка зарізали у власній квартирі, слідів зламування не виявлено. Водночас його автомобіль було знайдено біля будинку режисера Юрія Омельчука, якого загиблий захищав від рейдерства.

Проти Гонтарєвої відкрили справу за маніпуляції з курсом
Стосовно голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої відкрито кримінальну справу. Відповідне рішення, розглядаючи справу № 757 / 33660/14-к, 1 грудня ухвалив Печерський районний суд м.Києва.
8 - Проти Гонтарєвої відкрили справу за маніпуляції з курсом.Гонтарєвій інкримінується ст. 364 Кримінального кодексу: зловживання владою або службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби.
Суть звинувачень зводиться до валютних інтервенцій Нацбанку в серпні 2014 р.: 5 числа НБУ виходив на міжбанк з купівлею долара по 11,93 грн./$ і продажем по 12,26 грн./$, а на тому ж тижні – 8 серпня торгував на валютному ринку трохи дорожче – по 12,45–12,6 грн./$. Причому, спочатку за нижчим курсом продав на міжбанку $ 69 млн., А через кілька днів відкупив там же $ 35 млн., але дешевше. Позивач (ним виступив адвокат Ростислав Кравець) звертає в своїй позовній заяву увагу на те, що на кожному дорожче викупленому доларі центробанк втратив 19 копійок, і державі було завдано збитку!
«Так, своїми діями, свідомо і грубо ігноруючи конституційні засади здійснення державної політики у сфері грошово-валютного регулювання, голова НБУ Гонтарєва В. А., фактично навмисне зробила вкрай невигідні дії для поповнення золотовалютного резерву України, незважаючи на те, що найвищий закон держави, Конституція України, покладає на Національний банк функцію збереження золотого запасу. Але, очевидно, що Гонтарєва продовжує лобіювати інтереси багатих і впливових бізнесменів, відверто порушуючи законодавство», – йдеться в позовній заяві адвоката Кравця.
«Дану позовну заяву з серпня вже три рази подавалося в суд, і два рази було відхилено. Рішення про відкриття кримінального провадження було прийнято лише на третій раз. Якщо Прокуратура дійсно почне реальне розслідування, як їй наказано, то думаю, зможе його закінчити протягом місяця-півтора. Я, до речі, планую стежити за його ходом, оскільки, як і багато громадян України являюсь потерпілим від дій Нацбанку: нагадаю, що згідно з чинним законодавством, потерпілі особи мають відповідні права», – розповів Ростислав Кравець.
Нагадаємо, що раніше претензії щодо політики Нацбанку на валютному ринку та девальвації гривні, до Валерії Гонтарєвої висували парламентарії. Народні депутати Дмитро Святаш і Валерій Писаренко (обидва позафракційні) навіть зареєстрували у Верховній Раді законопроект про її відставку. А по ринку навіть почали ходити чутки про подачу Гонтарєвою заяви про звільнення «за власним бажанням» і прощання з колегами та колективом. Однак сьогодні їх спростувала прес-служба НБУ. «Це неправда. Валерія Олексіївна не подавала у відставку. Однак готова виступити у Верховній Раді зі звітом про виконану роботу і відповісти на всі питання», – повідомили там.
Джерело: БН
На останок ж залишається лиш сказати, що у країні, де діє «найгуманніший суд у світі», сумніватися не доводиться: як справу відкрили, так її і закриють…

 ЗЛОДІЙКУВАТИЙ ІВАНО-ФРАНКІВЕЦЬ БЕЗ ПЕРЕШКОД СТАВАВ ВЛАСНИКОМ ЧУЖИХ МОБІЛЬНИКІВ, ГАМАНЦІВ ТА ДОКУМЕНТІВ

Незважаючи на те, що чоловікові лише 27 роки він уже встиг відчути смак життя в ізоляції від суспільства, тобто раніше судимий. Але, вочевидь, нестримна тяга до чужого в черговий раз наштовхнула чоловіка на злочинний шлях.
Спочатку до Івано-Франківського міськвідділу міліції звернулась 23-річна франківчанка та розповіла, що з її квартири зникла жіноча сумка з документами та особистими речами.
PM583image001Правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 27-річний раніше судимий житель обласного центру. Водночас міліціонери з’ясували, що злодійкуватий молодик серед білого дня зайшов в один із під’їздів новобудови і побачив, що вхідні двері квартири відчинені. Злодій не зміг встояти, тож скористатися цією нагодою – брав все, що лежало в коридорі.
Користуючись необачністю громадян, зловмисник без перешкод ставав власником чужих мобільних телефонів, гаманців та документів. Івано-франківець викрадені мобільні телефони збував на ринку, а непотрібні йому викрадені речі викидав.
Напередодні він пограбував 29-річного приїжджого чоловіка, відібравши в нього немалу суму грошей та засіб стільникового зв’язку.
За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст. 186 «Грабіж» та ч.3. ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Підозрюваного затримано у порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про обрання стосовно нього міри запобіжного заходу.
Міліція в черговий раз застерігає, не забувайте зачиняти вхідні двері свого помешкання, стежте за своїми речами та будьте уважні. Пам’ятайте, що ласі до чужого громадяни скористаються найменшим шансом, щоб заволодіти Вашим майном.

Марина Матійчук,
Івано-Франківський МВ УМВС

 РОЗСЛІДУЮТЬ ОБСТАВИНИ ВБИВСТВА РОЖНЯТІВЦЯ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Трагедія трапилася в одному із сіл Рожнятівського району, що на Івано-Франківщині. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, керівництво райвідділу та обласного УМВС, а також експерти-криміналісти.
Правоохоронці встановили, що між загиблим і його 33-річним сином, інвалідом другої групи, вдома спалахнула сварка. Молодий чоловік схопив молоток і заподіяв 59-річномиу батькові кілька ударів у голову, а відтак ще вдарив ножем у шию. Від отриманих тілесних ушкоджень господар помер на місці.
На сьогодні розслідується кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України. По кримінальному провадженню призначено низку експертиз.

Loading

Реклама

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кримінал

В «ОВІРі» ЗДУРІЛИ?
У Тисменицькому районі Івано-Франківської області при оформленні закордонного паспорта у місцевої мешканки відмовились приймати документи без довідки від офіційного перекладача, в якій підтверджується правильність написання прізвища та імені англійською мовою
Про це ще 4 червня, повідомив власкор IA ZIK.
У відділенні Державної міграційної служби жінці повідомили, що таку довідку вони вимагають через зміни в законодавстві.
Проте, на офіційному сайті ДМС ніяких таких змін не зазначено, вказано лише що громадяни, які хочуть мати закордонний паспорт мають перевірити правильність внесення персональних даних про себе до заяви-анкети, звертаючи при цьому особливу увагу на правильність написання транслітерації свого прізвища та імені, та засвідчити власним підписом у заяві-анкеті правильність таких даних. Тобто про довідку саме з бюро перекладів не йдеться.
Жінка заплатила за офіційне засвідчення правильності написання свого імені та прізвища англійською мовою 130 гривень. І направили її не в будь-яке бюро перекладів, а назвали конкретну адресу, де вона має отримати документ.
Сама ж послуга полягала в тому, що перекладач переписала з попереднього закордонного паспорту дані людини.

Джерело: ЗМІСТ

«СОНЕЧКО, Я З АНТИКОРУПЦІЙНОГО КОМІТЕТУ…»
На минулому тижні увагу редакції «ЗЛ» привернуло увагу повідомлення Юлії Кочерган, розміщене нею у соцмережі facebook. Якщо вірити цьому повідомленню, то відразу виникає запитання: хіба за це люди боролися і гинули на Євромайдані? Отож, дописувачка пише:
«Оце ранок! На Грушевського через подвійну суцільну мене обганяє такий дядічко. Мені принципі було байдуже, хай собі їде. Напроти ВР його зупиняє ДАІ, я їхала позаду і як проїжджаю його, даішнік і за мною вискакує. Зупиняюсь. Дядічка під`їжає і стає переді мною. Даішнік: «Тут на Вас жаліються..» І тут вискакує цей дядечка і біжить до мене, вже від своіх дверей махаючи «посвідченням-»ксівою»: «Сонечко, я з Антикорупційного комітету, а ти правила дорожнього руху почитай, що сигналити в місті не можна, та ти знаєш хто я?! Таких як я треба пропускати, як швидкі допомоги». Я така в шоці стою, не розумію, що відбувається, нікому не сигналила, спокійно собі їхала.. А він все махає посвідченням, і викрикує то на мене то на даішника… Тут мене зачепило, я запропонувала подивитись відеореєстратор і дядечко дуже почав нервувати, а потім зробила емоційну промову на тему «Не за те ми на майдані стояли, щоб такі чиновники хамили нам і ксівами махали». Висновок: треба міняти менталітет держслужбовців і прививати культуру. А як гарно порадив наш водій KSE Андрій: пам’ятаєте про правило 3Д! Гарного дня
PS. Давайте цього хама зробимо популярним!»
І згодом, всього за кілька днів інтернетвидання UAINFO з посиланням на різні джерела інформує:
«Особу чиновника, який порушив правила дорожнього руху на вулиці Грушевського в Києві, а потім прикривався посвідченням Антикорупційного комітету ідентифіковано. Це Проценко Валерій Миколайович, який, за твердженням користувачів Фейсбуку раніше неодноразово порушував закон, навіть сидів за це. Крім того його пов’язують зі скандальним «регіоналом» Володимиром Олійником.
Про випадок порушення ПДР на Грушевського розповіла на своїй сторінці в Фейсбуці Юлія Кочерган.
«Виявляється – це Проценко Валерій Миколайович, – написала вона згодом. – «Як повідомляють люди з ФБ, раніше він був збив на смерть дівчину і нещодавно відкупився від покарання в Печерському суді. Йому навіть обирали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, він сидів , але суд його відпустив і виправдав. Ще сказали, що він знайомий нардепа Олійника, який йому і допоміг відкупитися. Плюс сказали, що він жахлива і підла людина, яка наробила багато біди. Інші повідомили, що номера на «тойоте прадо» утреннего дядечки числятся за «таврией».
Інший користувач (Фейсбуку – ред.) повідомляє, що часто зустрічав Проценка в готелі «Київ»:
«Этот или помощник Владимира Олийника, того самого что из ПР или его какой то «носитель» конвертов часто с ним в гостинице «Киев» ошивался. И очень любострастно в рот заглядывал. Он отношение к Майдану имеет такое же как Царев».
Не оминула цей випадок і Урядовий уповноважений по боротьбі з корупцією Тетяна Чорновол. Вона зазначила, що це один з тих випадків, коли деякі особи прикриваються посвідченнями «антикорупційників» у різних побутових конфліктах.
Вона інформує, що Уповноважений з питань антикорупційної політики, не видає жодних посвідчень, чи «ксів». Офіційно у Тетяни Чорновол працює лише два спеціаліста, і то вони рахуються в Секретаріаті КМУ, і в їхніх посвідченнях навіть згадки не має про антикорупційний орган.
«Тому, якщо Вам зустрінеться пройдисвіт, який прикриватиметься подібним посвідченням, та ще й для протиправних дій – викликайте негайно правоохоронні органи, і хай вони з’ясовуть, що то за «антикорупційники», і дають їхнім діям правову оцінку», – порадила Чорновол.
Вона зазначила, що до неї, як до Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики все частіше надходять сигнали з різних регіонів України, що до приватних підприємств з’являються якісь особи, які показують «посвідчення» і представляються «Антикорупційним комітетом Тетяни Чорновол», та намагаються шукати «порушення», а потім вимагають «штрафи». При цьому, підприємці, замість того аби викликати правоохоронців і перевірити, що то за «антикорупційники», намагаються просто відкуптись від пройдисвітів.
Чорновол підкреслила, що Урядовий уповноважений по боротьбі з корупцією не має ніякого відношення до невідомого «Антикорупційного комітету». Немає в урядовій структурі ніякого «Антикорупційного комітету». То може бути одна з сотень громадських організацій, на яких Урядовий уповноважений не впливає».

Верховний суд закрив тему ціни закордонного паспорта: 170 гривень
Як повідомляє Демократичний альянс, відповідним рішенням суд останньої інстанції в Україні підтвердив правоту руху «Стоп свавіллю в паспортних столах».
Верховний суд визначив, що єдиним обов’язковим платежем при оформленні закордонного паспорта за 30 календарних днів є державне мито на суму 170 гривень.
«Все, що перевищує 170 гривень за оформлення паспорту, – незаконні побори Державної міграційної служби України (ДМС)», – заявляють в Демальянсі.
«Рішення ВСУ є обов’язковим для застосування усіма органами влади», – заявив демальянсівець Іван Фурлет.
«Відтак, з 3 грудня кожен службовець ДМС, який зобов’язує громадянина сплачувати додаткові кошти, щонайменше вчиняє кримінальне правопорушення згідно ст. 364 – Зловживання владою або службовим становищем, та ст. 382 – Невиконання рішення суду, Кримінального кодексу України», – додав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кожен громадянин, який бажає отримати закордонний паспорт, повинен подати лише наступні документи (п. 10 Правил затв. ПКМУ №231):
– квитанція про сплату державного мита або документ, що підтверджує право на звільнення від його сплати;
– заява-анкета встановленого зразка;
– паспорт громадянина України (після прийняття документів повертається);
– копія виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
– дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см.

«Усі, хто стикається із відмовою у прийнятті документів службовцями ДМС та примушуванням до сплати додаткових платежів, можуть подати відповідну заяву про вчинення злочину (зразок заяви)», – зазначає Демальянс.

Демальняс нагадує, що активісти кампанії «Стоп свавіллю в паспортних столах!» запоріжці Ігор Блюменталь та Руслан Жиров у судових тяжбах дійшли до Вищого адміністративного суду, однак рішення касаційних судів у двох ідентичних справах мали різний результат.

У рішенні від 05.06.2013 року Феміда підтвердила єдину законну вартість закордонного паспорта на суму 170 гривень. А у рішенні від 17.09.2013 року «судді стали на бік здирників ДМС, які безпідставно вимагають з громадян додаткові 87,15 гривень за невідомі платні послуги та 120 гривень за бланк паспорта, який є власністю держави», зазначає Демальянс.
Команда Демальянсу вимагає притягнути до відповідальності «винних у перетворенні реалізації конституційного права українців на багатомільйонний чиновницький бізнес».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На вулицях Івано-Франківська вмирають люди
Цього вівторка, 17 червня, в центрі Івано-Франківську сталися два не пов’язані між собою смертельні випадки з пересічними пішоходами.
Так перший випадок стався біля Пасажу Гартенбергів з літньою жінкою, яка приїхала з Богородчанського району в обласний центр до сина. Жінка упала на прохожій частині біля сигаретного кіоску, а згодом лікарі констатували її смерть.
Аналогічний випадок стався через кілька годин на тій самій вулиці Галицькій, але вже біля ТЦ «Ідеал», де теж літній чоловік без видимих причин упав на бруківку та помер. Лікарі, прибувши на місце, також констатували смерть людини та припустили її можливою причиною тромбоемболію…
Можливо, що ці трагедії якимось чином можна пов’язати з погодою та перепадом атмосферного тиску? Але відповідь на це, сподіваємося, вже згодом дадуть медики…
Наш кор.

Отрута на грядці
Нещодавно правоохоронці виявили «плантацію» снотворного маку, яку вирощувала на власній присадибній ділянці мешканка одного із сіл Тлумацького району. Доступ сторонніх осіб до снодійного маку був обмежений. Міліціонери вилучили 3 тис. 500 рослин.
На сьогодні вилучені рослини направлено на проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, а також за цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Нагадуємо, що на Прикарпатті, зокрема, як і на всій території нашої держави продовжуються оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2014». Метою цієї операції є профілактика незаконного обігу наркотиків, тож завдання працівників відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС – виявлення та знищення незаконних посівів маку, конопель, перекриття каналів надходження наркотичних засобів до споживачів.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

Гральному бізнесу СТОП!
Лише з початку цього року працівники підрозділу Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області викрили значну кількість підпільних закладів, де надавались послуги у сфері грального бізнесу та вилучили немалу кількість гральних апаратів в місті Івано-Франківська та усіх районах нашої області.
Цей вид правопорушення перебуває на особистому контролі керівництва УМВС в області, зокрема, правоохоронці постійно вживають заходи, спрямовані на недопущення незаконної діяльності гральних закладів на території Прикарпаття і за всіма виявленими фактами відкриті кримінальні провадження передбаченні ст. 203-2 Кримінального кодексу України (зайняття гральним бізнесом).
Однак, незважаючи на деякі труднощі виявлення та фіксації фактів надання послуг у сфері грального бізнесу, а саме: закритий режим роботи закладів, небажання відвідувачів сприяти роботі правоохоронців у документуванні, оформлення підприємницької діяльності на «підставних» осіб, міліціонерам вдається припиняти діяльність підпільних гральних закладів Івано-Франківщини.
«На сьогодні правоохоронці відпрацьовують всі незаконні гральні заклади як місця, що підтримують і поширюють злочинність, адже вони живлять алкоголізм, наркоманію, крадіжки та сімейні чвари. А загалом таке негативне явище, як гральний бізнес повинно бути знищено повністю, як це вимагає чинне законодавство і міліція Прикарпаття активно працює в цьому напрямку» – говорить начальник УДСБЕЗ УМВС в Івано-Франківській області полковник міліції Василь Кіцелюк.
Правоохоронці звертаються до всіх, кому відомі факти про надання послуг у сфері грального бізнесу повідомити за телефоном гарячої лінії: (0342) 75-06-45 або 102.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

СЗГ УМВС України
в Івано-Франківській області

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності