Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кримінальна Долинщина

ВБИЛИ І ВТЕКЛИ
У другій половині січня ц.р. у чергову частину Долинського РВ УМВС надійшло повідомлення про те, що в селі Ангелівка автомобіль збив пішохода.
Слідчо-оперативна група встановила, що невідома особа, кермуючи невстановленим автомобілем, здійснила наїзд на жителя Ангелівки Дмитра К., 1941 р.н., та зникла в невідомому напрямку. Трапилося це неподалік господи чоловіка. Тяжкі тілесні ушкодження, спричинені потерпілому, були несумісні з життям і він помер на місці пригоди.
Наразі правоохоронці намагаються встановити водія та авто. За словами очевидців, наїзд був вчинений автомашиною марки «Жигулі» світлого кольору. Після зіткнення з пішоходом авто зупинилося, з нього вийшло двоє невідомих, але відразу заскочили назад і зникли з місця злочину. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ст. 286 ч. 2.
Крім вищезгаданої, на дорогах Долинщини в січні трапилась ще одна дорожньо-транспортна пригода з летальним фіналом.
15 січня о 22 год. 10 хв. В чергову частину Долинського РВ УМВС надійшло повідомлення від чергової медсестри приймального відділення Долинської ЦРЛ про те, що в лікарню після ДТП доставлено невідомого, котрий тут помер. Слідчо-оперативною групою встановлено, що Борис Д., кермуючи авто марки MERCEDES-BENZ SPRINTER, рухався по вул. Шевченка в селі Княжолука в напрямку центра села. Навпроти будинку № 43, не врахувавши дорожньої обстановки та погодних умов, не справився з керуванням, з’їхав з дороги в кювет і гримнувся об дерево, внаслідок чого отримав тілесні ушкодження, з котрими був доставлений до лікарні, де й помер…

ВЖЕ НЕ ЮНИЙ, АЛЕ НАТУРАЛІСТ…
Працівники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Долинського РВ УМВС виявили в квартирі п’ятиповерхового будинку кустарну підпільну лабораторію з вирощування нарковмісних рослин. 22-річний чоловік, котрий винаймав це помешкання, підійшов до справи з усією серйозністю: придбав ґрунтову суміш, мінеральні добрива, вентилятори, спеціальні жирівки тощо. В підготовлений у горщиках ґрунт висіяв насіння коноплі й ретельно доглядав за рослинами. Однак врожай зібрав не «вже не юний натураліст», а правоохоронці. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

СІЛЬСЬКИЙ НАРКОПРИТОН
Ще один наркотрафунок на Долинщині. Наприкінці січня ц.р. працівники Долинського РВ УМВС в результаті реалізації оперативно-розшукових заходів виявили та припинили злочинну діяльність групи осіб у селі Старий Мізунь, котрі займались незаконним збутом марихуани.
Правоохоронці викрили наркопритон, в якому було затримано дев’ять осіб, частина з яких неповнолітні. У молодиків, які займалися розповсюдженням наркотичних засобів, було виявлено та вилучено розфасовані пакети з марихуаною та пристрої для її вживання, а також гроші, отримані від незаконного збуту наркотиків.
За цим фактом порушено ряд кримінальних проваджень за ст.ст. 307, 317 ККУ. Двох фігурантів затримано за ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

ВЕНДЕТТА ПО-ДОЛИНСЬКИ ?
23 січня громадській активістці Аллі Шевченко підпалили двері квартири. У той момент всередині знаходився її неповнолітній син. На щастя, двері були металеві, броньовані.
Це не перший випадок підпалу в районі, котрий пов’язують з «вигодським чинником». Як підкреслила сама п. Шевченко, цьому випадку передувала скарга одного з люстрованих чиновників, колишнього керівника Вигодської лікарні Мар’яна Студента, котрого кинули в сміттєвий бак, до управління освіти на Аллу Шевченко. Підписант скарги обурювався її участю в акції в робочий час. Однак виявилося, що робочий графік п. Алли цілком відмінний від стандартного…
Щодо «вигодського чинника» вендетти, то підтверджує цю версію ще один факт. Коли влітку минулого року проводились акції протесту проти члена Партії регіонів, депутата районної ради, нині вже екс-керівника Вигодського лісгоспу Ігоря Тимочка, дивним чином згоріла автомашина дружини активіста Віктора Штурмака.
Лунають погрози на адресу й деяких інших активістів, котрі вимагають люстраційних процесів щодо тих одіозних чиновників і керівників, котрі й досі перебувають на своїх посадах.
Що ж до правоохоронних органів, то вони… «шукають» призвідців погроз і підпалів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

СПОЛОХАЛА ЗЛОДІЯ
Ця неординарна історія трапилася в Долині. Жінка, під’їхавши до майданчика з сміттєвими баками, видобула з багажника авта мішки з сміттям і понесла їх за призначенням. Ключі залишила в замку запалювання. Цим скористався чоловік, котрий, поки жінка викидала сміття, плигнув на місце водія і завів двигун. Але чомусь не зміг зрушити з місця… Власниця ж автомашини не розгубилася в сполохала горе-злодія, котрий кинувся навтьоки. За викликом жінки прибула міліція, котра також спрацювала оперативно: невмілого водія-крадія затримали. Ним виявився 28-річний місцевий житель. За цим фактом здійснюються відповідні заходи.
Висновок з цього факту можна зробити єдино правильний: навіть на мить не залишайте свій автомобіль без надійного захисту.

Юрій ПЕТРУХІН

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності