Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Не сидить за «Львівський бронетанковий завод», не сяде і за квартиру у Відні…

Вищий антикорупційний суд винесе вирок скандальному екс-депутату і забудовнику з Івано-Франківська Роману Тимківу, який очолював «Львівський бронетанковий завод».

19961433_1340356922729761_795494625292704973_n

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості у справі про обвинувачення колишнього директора державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» державного концерну «Укроборонпром» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України, за фактом подання недостовірних відомостей у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2016-2018 роки, інформує пресслужба САП.

Розслідуванням, яке проводили детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, встановлено, що посадовець умисно не відобразив у щорічних деклараціях право користування квартирою у місті Відень (Австрія) вартістю 381 тис. євро, що належить його дружині.

Також підозрюваний «забув» вказати у деклараціях відомості про власну компанію, зареєстровану на території Белізу, зі статутним капіталом 50 тис. доларів США.

Так, відповідно до угоди вказана особа визнає себе винною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України, та погоджується на призначення покарання у виді штрафу у розмірі 3500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, Роман Тимків разом з іншими особами обвинувачується ще у розтраті коштів державного бюджету, вчиненому на ДП «Львівський бронетанковий завод» під час закупівлі військового майна.

Так 14 липня 2017 року працівники НАБУ затримали директора бронетанкового заводу Романа Тимківа та його заступника Олега Ткаченка. За даними НАБУ, керівництво заводу причетне до закупівлі вживаних моторів до танків Т-72 замість нових. А вже згодом у Солом’янському районному суді Києва, коли директору ЛБЗ обирали запобіжний тодішній нардеп від БПП з Прикарпаття Юріяй Соловей виразив бажання взяти на поруки свого помічника – Тимківа (раніше Роман Тимків був депутатом Івано-Франківскої міської ради протягом 2002-2006, 2010-2015 років, де депутатом був і Юрій Соловей).

Цікавий факт: Роман Тимків здавав свій автомобіль в оренду Львівському бронетанковому заводу, коли працював його директором.

Наразі ця справа слухається у Вищому антикорупційному суді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А на Львівщині та Прикарпатті із сумом передбачають: “Не сидить «Львівський бронетанковий завод», не сяде і за квартиру у Відні…” 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності