Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Житло у Тернополі дешевшає

З початку року тернопільські квартири почали дешевшати. Причин тому декілька, головні – ​низька купівельна спроможність громадян і нестабільна економічна ситуація в країні. Про це повідомляє ternopillive.com.ua.

Навесні ринок нерухомості Тернополя пожвавився. Цікавляться, в основному, недорогими «одиничками» і двокімнатними квартирами і на первинному, і на вторинному ринках нерухомості. Люди віддають перевагу житлу з автономним опаленням, ремонт покупців не особливо цікавить, а ключових фактором, як і раніше, залишається ціна.

Все частіше тернополяни віддають перевагу житлу в новобудовах. Однак в місті час від часу із ними виникають проблеми, тому на ранніх етапах будівництва городяни не поспішають вкладати свої гроші, пише Місто.

Що стосується житла економ-класу на вторинному ринку Тернополя, то:
– Однокімнатна квартира на околиці міста обійдеться від 17 тисяч доларів, в центрі і біля центру – ​від 18 до 20 тисяч доларів.
– Двокімнатна квартира у віддалених районах Тернополя потягне на 23–26 тисяч доларів, біля центру і в центрі – ​21–26 тисяч доларів.
– Трикімнатна квартира на околиці Тернополя буде коштувати до 30 тисяч доларів, в прицентральних районах і в центрі – ​28–40 тисяч доларів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Житло бізнес-класу в Тернополі пропонують в новобудовах, і коштує воно пристойно:
– Однокімнатна квартира на околиці міста обійдеться 33 тисячі доларів, ближче до центру – ​36 тисяч доларів, в центрі – ​40 тисяч доларів.
– Двокімнатна квартира у віддалених районах Тернополя буде коштувати 45 тисяч доларів, в навколоцентральних районах – ​50 тисяч доларів, в центрі – ​60 тисяч доларів.
– Трикімнатна квартира бізнес-класу на околиці міста потягне на 70 тисяч доларів, біля центру і в центрі – ​85 тисяч доларів.

В порівнянні з минулими роками спад цін спостерігається і в сусідніх до Тернополя Івано-Франківську та Львові. Загалом фахівці констатують таку ситуацію майже скрізь по Україні і пояснюють це обіцяним колись людям «покращенням».

Міркував Ярослав Гібура

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності