Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Бурштинська ТЕС Ахметова переводиться на чотириденку і простій “через фінансові проблеми”

Як повідомила на засіданні Прикарпатського держрибгоспагенства міський голова Бурштина Роксолана Джура, частину працівників ДТЕК Бурштинської ТЕС повідомили, що до нового року вони на роботу не входять, їх перевели у простій. Також, станція перейшла на чотириденний робочий тиждень, а підрядні організації взагалі працюватимуть тільки три дні.

Працівникам Бурштинської ТЕС, що належить Рінату Ахметову, пояснили, що змушені піти на такі кроки через фінансові проблеми. Внаслідок таких змін люди втрачають значну частину зарплати.qyl9a-j-wow.jpg.pagespeed.ce.8Id330gdrP

«Роботодавець змушений припинити максимальну роботу, але оскільки це відбувається з вини роботодавця, то він оплачує дві третіх окладу (без премій та надбавок) людям, які у простої, а якщо людина виходить на чотириденку, в неї залишається половина премії, надбавки також забирають і передбачається відповідна пропорційність оплати праці», – так розповідають людям.

У свою чергу очільниця міста Бурштина Роксолана Джура каже, що ситуація є критичною і значно вдарить по бюджету міста.

«Наше місто і наш район живуть в економічній залежності від Бурштинської ТЕС. Теплова генерація країни не витримує дешевої енергії з Росії та інших джерел. Бурштинська станція працює частково і згортає свою діяльність. Перейшли на один блок роботи, йдеться про скорочення і звільнення людей. Відповідно буде і недоотримання коштів до бюджетів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕПосипалися анонімки на нового керівника Прикарпатського держрибгоспагенства – значить «нова мітла правильно мете»

Що стосується міста Бурштина, то ми вже третій день не отримуємо кошти на комунальні підприємства, а це означає, що вони не можуть виплатити зарплату людям, не можуть оплатити світло у місті, відповідно його будуть відключати, очисні споруди, насоси, постачання води теж під питанням. Тому бурштинці, ті, що боргують, закликаю оплачувати послуги, адже зараз містяни спасають самі себе і свої комунальні підприємства. Це означає, що до кінця грудня ми недоотримаємо до бюджету значну частину грошей, що потягне за собою параліч багатьох галузей у місті», – пояснила очільниця міста.

З приводу ситуації, яка склалася, сьогодні у міській раді збирають екстрену нараду за участі керівництва Бурштина, депутатів обласної ради, представників ДТЕК. Будуть «радитися, як виживати далі».

«Ми будемо думати, що робити далі, зараз основне завдання пройти опалювальний сезон, щоб не було зупинок подачі тепла», – додала Роксолана Джура.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності