Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Олександр Шевченко не встиг уникнути судової відповідальності?

4 жовтня Коломийським міськрайонним судом поставлено довгоочікувану крапку у справі № 0909/3386/2012 за позовом публічного акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» («Укрексімбанк») до Шевченка Олександра Леонідовича, Капітана Руслана Миколайовича та Савчук Надії Федорівни про відшкодування збитків в розмірі понад 6,5 млн. гривень, завданих банку в результаті вчиненого злочину зазначеними особами.

ChevЯк стало відомо з судового засідання, ще в 2006 році Рожнятівський районний суд визнав винними на той час посадових осіб ТОВ ВКФ «Кварта» у вчиненні кримінального злочину. Керівник цього підприємства Олександр Шевченко сумісно з своїми соратниками були звинувачені в неповерненні кредиту розміром у 5,5 млн. гривень та розтраті заставного майна.
Хоча з іншого боку, взагалі дивно, як очолюване Олександром Шевченком підприємство могло легально функціонувати, одночасно поєднуючи переробку та торгівлю молокопродуктами для населення з виробництвом, тією ж переробкою та продажем нафтопродуктів, про що свідчать численні посилання в глобальній мережі?

Як би не було, однак свою вину у вчиненні окресленого злочину Олександр Шевченко тоді визнав повністю. Саме це, подана ним заява про каяття та втрата «суспільної небезпеки» дозволили бізнесмену-банкруту уникнути кримінальної відповідальності. На той час Господарський суд Івано-Франківської області уже визнав ТОВ ВКФ «Кварта» банкрутом й підприємство було ліквідовано…

Та це не зупинило «Укрексім­банк» у спробах таки повернути кошти своїх вкладників з вище відзначених осіб. Декілька років поспіль справа розглядалась судами різних інстанцій. І лише після тривалого відкритого слухання Коломийський міськрайонний суд під головуванням судді Калинюка О. П. все-таки виніс рішення, повністю задовольнивши позов «Укрексімбанку».

Банку має бути повернуто 6 573 657 (шість мільйонів п‘ятсот сімдесят три тисячі шістсот п‘ятдесят сім) гривень 50 копійок завданої шкоди.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім того, з кожного із співучасників злочину суд постановив стягнути по 1073 гривні судового збору.

Наразі ж відповідачі мають час для апеляції.

Вона може бути подана до Апеляційного суду Івано-Франківської області через Коломийський міськрайонний суд протягом 10 днів з дня проголошення рішення.

Що цікаво, в Олександра Шевченка може з’явитися й інша можливість уникнути судової відповідальності. Бізнесмен, як відомо, балотується до Верховної Ради України по мажоритарному виборчому округу № 83 з центром в Івано-Франківську.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож в разі перемоги на виборах, Олександр Шевченко автоматично сховається від правосуддя, одержавши депутатську недоторканість.

Відпустити не можна притягти до відповідальності.

Заповітний розділовий знак кожен з мешканців обласного центру матиме можливість поставити особисто уже 28 жовтня…

Довідка
В інтернеті, окрім того, шириться інформація, що нібито Коломийський суд 4 жовтня розглядав справу по Шевченку аж п’ятирічної давності. Також начебто, той самий Коломийський суд та апеляційний суд Івано-Франківської області двічі вирішували справу на користь Олександра Шевченка. Вимоги «Укрексімбанку» суд не задовольнив «за безпідставністю та недоведеністю позовних вимог». Тут звісно, постає питання: або Шевченко таки дійсно винен і не зміг знайти мостики до судді, який би і цього разу видав рішення на його користь, або справу підняли в період виборів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: Малакава

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності