Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Суд дозволив забудову парку

Нещодавно будівельна фірма «Креатор-буд» (власник Ігор Гуда) отримало у довгострокове користування земельну ділянку площею 0,329 га, розташовану на території регіонального ландшафтного парку «Загребелля». Відповідне розпорядження № 396-од про виділення громадянину Гуді Ігору Богдановичу лісової ділянки загальною площею 0,3290 га в кварталі 24, виділ_1 Тернопільського лісництва державного підприємства «Тернопільське лісове господарство» за межами населеного пункту в платне дострокове тимчасове користування без вилучення її у постійного лісокористувача для рекреаційних цілей (організація місця відпочинку) терміном на 49 років видав колишній очільник області регіонал Валентин Хоптян.

Згодом на орендованій землі здійснили незаконну вирубку дерев і зняли верхній родючий шар ґрунту. Громадські активісти організацій міста Тернополя прийшли на територію забудови, аби висловити своє обурення. Активісти повалили паркан, яким була обгороджена земельна ділянка, після чого звернулися у прокуратуру із заявою про вчинення грубих правопорушень посадовими особами Тернопільсько ОДА, тимчасовим лісокористувачем Гудою І. Б в сфері охорони довкілля та в сфері службової діяльності, які містять в собі ознаки кримінальних діянь.

8 серпня за позовом жителів міста суд скасував розпорядження органу влади, на підставі якого підприємству виділили землю у парку «Загребелля». Також 15 вересня суд задоволив позов Тернопільського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері щодо розірвання укладеного із підприємством договору про довгострокове тимчасове користування зазначеною землею та повернення її у власність держави.

А тепер Тернопільський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності