Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Україна уклала контракт на постачання вугілля з Південної Африки

На українських ТЕЦ для виробництва електроенергії використовується тип вугілля, який є в Україні, але якого немає в Європі.

v2Міністерство енергетики України уклала перший контракт на постачання вугілля з Південної Африки. Про це заявив сьогодні віце-прем’єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

Він зазначив, що, згідно з цим контрактом, Африка буде направляти Україні щомісяця 250 тисяч тонн вугілля.

Гройсман нагадав, що на українських ТЕЦ для вироблення електроенергії використовується тип вугілля, який є в Україні, але якого немає в Європі.

Такий вугілля з окупованих територій нам не дають отримати, в зв’язку з чим і виникає дефіцит.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Але такий вугілля виробляється в Південній Африці, Австралії, В’єтнамі. Перший контракт вже укладений Міненерго – по 250 тисяч тонн щомісяця будуть поставляти з Південної Африки”, – розповів Володимир Гройсман.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан повідомив, що Україна змушена купувати вугілля в Росії та інших країнах, щоб терміново компенсувати його дефіцит. Більше того, певний вид вугілля є тільки в Росії, і без нього Україна не обійдеться.

Також повідомлялося, що Україна буде купувати вугілля на інших континентах з-за війни на Донбасі.

За матеріалами: 5 канал

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності