Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

УКРОБОРОНПРОМ РЕАНІМУЄ 63-й ЗАВОД?

Ні для кого не секрет, що вподовж усіх років незалежності Міністерство оборони України з погодження з державним керівництвом системно знищувало оборонний потенціал країни. Мова йде не тільки за втрачений Уркаїною під час президентства Леоніда Кравчука ракетно-ядерний потенціал держави, який би сьогодні змусив би Путіна сто раз задуматися перед початком військової агресії в Україну. Мова йде і про те, що підприємства ДК «Укроборонпром» за увесь цей час фактично не модернізувались, а виробництво планомірно скорочувалось, створювались умови для послідовного знищення галузі.

2 - УКРОБОРОНПРОМ РЕАНІМУЄ 63.Сьогодні понад третина підприємств Оборонпрому перебуває у критичному фінансовому стані або штучно доведена до банкрутства (прикладом для ЗМІ може слугувати історія з чи не найбільшою друкарнею в державі ДП ВПП МОУ «Армія України», розташованою на околиці Львова). Від такого системного знищення оборонного комплексу України політично вигравала Росія, а українські корупціонери отримували ресурси, виробничі потужності, приміщення та землі за копійки.
Як повідомляє ДК «Укроборонпром»: «Зараз Концерн ламає корупційні схеми, повертає в державну власність належне йому майно, відновлює оборонний потенціал, щоб забезпечити армію всім необхідним. Проводиться відродження низки підприємств, у попередні роки штучно доведених до процедури банкрутства. Насамперед посилюється управлінська ланка та оздоровлюється їх фінансово-економічний стан. У Концерні здійснюють комплексний аналіз діяльності низки підприємств з метою використання їх потенційних можливостей в умовах АТО на Сході країни. У рамках цієї діяльності змінено керівництво низки підприємств галузі з метою стабілізації економічної ситуації, ліквідації заборгованості та досягнення позитивної динаміки росту заробітної плати».

В Івано-Франківську сьогодні здійснюється перевірка діяльності ДП «Івано-Франківський котельно-зварювальний завод», де погіршення економічних показників офіційно фіксується з 2011 року, а загалом ще з початку 2000-х рр.. У серпні минулого року Господарським судом Івано-Франківської області порушено провадження у справі про його банкрутство, а цього року уже була спроба його «рейдерського захоплення»…

У січні 2014-го затверджено реєстр вимог кредиторів у сумі 4,65 млн. грн. Згідно плану санації передбачено продаж майнових активів боржника на загальну понад суму 43 млн. 364 тис. грн.. При цьому очікувана кредиторська заборгованість, що підлягає задоволенню у ході виконання плану санації, становить лише 4 млн. 958 тисяч гривень. В результаті приходимо до висновку, що це вигадані кимось борги і банкрутство підприємства, які були «кимось» штучно створені з метою його знищення та розпродажу активів за безцінь.

ДК «Укроборонпром» докладає максимум зусиль для відновлення платоспроможності підприємства та запуску виробничих потужностей. Передбачено додаткові витрати на загальну суму понад 14 млн. 576 тис. грн.. Насамперед мова йде про реконструкцію інженерних мереж та енергетичного обладнання, розробку і виготовлення дослідних зразків, впровадження у виробництво нових видів продукції протягом 2014-2018 рр. З цією метою буде проведено модернізацію виробництва ДП «Івано-Франківський котельно-зварювальний завод», закуплено автомобільну техніку та технічне обладнання, тощо.
Сьогодні ж на заводі з легкої руки місцевих винахідників-інженерів та спонсорів розпочато виробництво міні-котлів («буржуйок») для потреб української армії на осінньо-зимовий період в зоні АТО. Адже нікому не відомо, коли скінчиться війна, а ця нова продукція може найти собі застосування і в мирному житті при умовах дефіциту і подорожчання газу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності