Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Все та ж вулиця Шевченка

ТзОВ «Інвестиційна будівельна компанія «Ніка», яка ремонтує вулицю Шевченка, заборгувала постачальнику світильників 238 тисяч гривень.

ТзОВ «Виробничо-комерційне підприємство «Ватра» звернулося до господарського суду Івано-Франківської області з позовом до ТзОВ «Інвестиційна бу­дівельна компанія «НІКА» про стягнення 237 580,61 грн.
Позовні вимоги мотивовані невиконанням відповідачем зобов’я­зання щодо оплати вартості поставленої позивачем продукції.
Як йдеться в рішенні суду, фірма «Ніка» заборгувала підприємству «Ватра» майже 238 тисяч гривень за матеріали для освітлення вулиці Шевченка. До виконання цих робіт «Ніка» залучила субпідрядника ДП ЕМЗО «Міськсвітло», який напряму отримував матеріали від позивача.
Суд з’ясував, що ТзОВ ІБК «НІКА» отримало від ТзОВ ВКП «Ватра» матеріалів на 350 960,16 гривень. Відповідач за поставлений товар не розрахувався, однак повернув позивачу частину отриманого товару на суму 113 379,55 гривень.
Так, заборгованість відповідача перед позивачем становить 237 580,61 гривень.
Відповідач визнав наявність заборгованості перед позивачем та пояснив її виникнення затримкою проведення розрахунків Департаментом комунального господарства, транспорту і зв’язку МВК Івано-Франківської міської ради за проведені роботи з капітальному ремонту.
Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов ТзОВ ВКБ «Ватра» до ТзОВ ІБК «Ніка» про стягнення заборгованості.
«Наявність заборгованості контрагентів перед відповідачем не звільняє останнього від виконання зобов’язання по оплаті отриманого товару позивачу», – йдеться в рішенні суду.
Нагадаємо, у 2012 році фірма «Ніка» виграла тендер на проведення капітального ремонту вулиці Шевченка від вул. Січових Стрільців до парку ім. Шевченка та зобов’язалася відремонтувати об’єкт за 12 800 904 гривень. Через рік Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку Івано-Франківського міськвиконкому, за результатами тендеру, уклав угоду з ТОВ «Інвестиційна будівельна компанія «Ніка» на додаткові роботи з капітального ремонту вулиці Т. Шевченка на суму 5,96 млн. гривень. За цими договорами «НІКА» повинна здати об’єкт в експлуатацію до 31 грудня 2014 року.
Проект передбачає встановлення на вулиці 80 світильників, які підрядник замовив у фірми «Ватра», зареєстрованої в Тернополі…

За матеріалами: Курс

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності