Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

До нас завітали італійці

BYROVAДелегація італійських дипломатів та бізнесменів на чолі з першим секретарем, консулом посольства Італійської Республіки в Україні Маттео Крістофаро відвідала в понеділок Прикарпаття.

Метою візиту іноземців стало відвідання Старобогородчанського газового родовища, що у Богородчанському районі. Промислову розробку родовища здійснює товариство з обмеженою відповідальністю «Укрнафтогазінвест» – підприємство, яке з 2010 року входить до італійської групи компаній. Залучення італійського капіталу до діяльності підприємства дало можливість виконувати бурові роботи, використовуючи при цьому новітні європейські технології та найсучасніше обладнання. Так, учасникам делегації було продемонстровано унікальну для Західної України бурову установку, у якій використовується так званий «топ-драйв» – верхній привод.
Як повідомив «ЗЛ» директор ТОВ «Укрнафтогазінфест» Зіновій Козицький, очолюване ним підприємство працює на Богородчанщині вже протягом 10 років. За цей час його фахівці пробурили тут 7 свердловин, проклали понад 20 кілометрів газопроводів, сплатили значні суми податків до бюджетів усіх рівнів. Нині на Старобогородчанському родовищі протягом доби видобувається 46 тисяч кубометрів газу і все завдяки унікальному новітньому обладнанню.
Італійські компанії вбачають у видобутку газу в Україні і на Прикарпатті зокрема прибутковий бізнес, тому готові і надалі інвестувати у розвиток галузі. «Є бажаючі інвестувати в цю галузь промисловості, – запевнив консул Італії в Україні Маттео Крістофаро. – Я буду як носій ідей та представник всіх тих людей, які висловили таке бажання».
«Україна – завжди в наших планах і там залишиться», – підтримав дипломата представник компанії «CoGeld» Джузеппе Кампаніелло.
На думку голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василя Чуднова, який зустрівся з італійцями під час їх візиту в область, газовидобування на Прикарпатті сьогодні, як ніколи, потребує іноземних капіталовкладень. З його слів, за часів СРСР в області видобувалося 800 мільйонів метрів кубічних природного газу, на сьогоднішній день ця цифра ледве дотягує до 400 мільйонів.
Крім інвестицій у нафто-газовидобувну галузь, Прикарпаття очікує від італійських партнерів вкладення коштів і в інші галузі економіки. Перелік таких секторів голова ОДА озвучив під час перемовин з консулом М.Крістофаро. Це, зокрема, сектор енергетики, охорона довкілля і забезпечення чистою водою, туристичний сектор (готелі, ресторани, гірськолижні траси і витяги), сектор IT-технологій, будівництво, переробка твердих побутових відходів тощо.
Резерви тут є, адже на сьогоднішній день обсяг італійський інвестицій в економіку Прикарпаття складає всього 10,2 мільйона доларів США, що на фоні загального обсягу іноземних капіталовкладень – 741 мільйон доларів США – становить всього 1,5%
«Я всього два тижні як призначений на цю посаду і найважливіше завдання, яке переді мною поставив Президент України Віктор Янукович, – це створення робочих місць і залучення іноземних інвестицій. – зазначив Василь Михайлович в ході перемовин з італійцями, – Тому я віддаю велике значення приїзду пана консула. Італія – велика країна, потужна країна, інноваційна країна. Я розумію, що прихід італійських інвесторів – це не просто фінансові інвестиції. Це в першу чергу прихід нових технологій, яких так не вистачає Україні… Мені сподобалося те, що говорили мої італійські друзі журналістам: які б не були баталії, наша співпраця тільки буде набирати обертів і ставати тіснішою. Ми створимо режим найбільшого сприяння, щоби італійські інвестиції могли працювати в нашій області в усіх сферах, де вони хочуть».
Зі слів пана Чуднова, завдання щодо розширення міждержавних і міжрегіональних зв’язків сьогодні також є одним з пріоритетів, окреслених перед керівниками регіонів Президентом України.
Відтак, керівник області виступив з ініціативою запрошення на Прикарпаття представницької делегації італійського бізнесу, члени якої на власні очі побачили  б інвестиційні можливості краю, ознайомилися з конкретними інвестиційними проектами, які сьогодні підготовлені на Івано-Франківщині та очікують на їхні капіталовкладення.
В свою чергу консул М.Крістофаро запевнив губернатора в тому, що він приймає запрошення і зробить все від нього залежне, щоби поширити вказану інформацію серед італійських бізнесменів.

Гнат Шумлянський

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності